výstava

Olympijské príbehy a emócie

Ozdobou výstavy sú olympijské medaily získané našimi športovcami. Návštevníci výstavy si môžu pozrieť drvivú väčšinu z nich – vyše štyridsať! Až na tri výnimky ide o originály, ktoré zapožičali naši medailisti. Je to teda náš ozajstný olympijský poklad!
Táto akcia sa konala v minulosti

Z doterajších pätnástich OH, resp. ZOH so slovenskou účasťou sa našinci dvanásťkrát vrátili domov so ziskom aspoň jedného cenného kovu. Na letných hrách sa im to podarilo v každom zo siedmich prípadov, na ZOH až v posledných piatich.

Za 30 rokov existencie SOV/SOŠV získali naši športovci spolu 42 olympijských medailí – 14 zlatých, 18 strieborných a 10 bronzových. Na OH je naša celková doterajšia bilancia 32 cenných kovov – 10 zlatých, 14 strieborných a 8 bronzových, na ZOH rovných 10 – 4 zlaté, 4 strieborné a 2 bronzové.

Akciu a všetky informácie o nej pridal na Citylife.sk priamo organizátor Slovenské olympijské a športové múzeum. Redakcia nezodpovedá za prípadné nepresnosti, chyby, a zmeny. Ak organizujete akciu, na Citylife.sk a Kidstown.sk ju môžete pridať na adrese pridaj.citylife.sk.

Odporúčame

koncert

Princess Diana Of Wales (UK) + Sunk Heaven (USA) + Lénok

Trojkoncert experimentálnych projektov z Londýna, New Yorku a Slovenska.Viac
St 15.5.2024 / T3 - kultúrny prostriedok
odporúčame!
divadlo

Divadlo SkRAT: Unavená žiadosť

Po 27.5.2024 / A4 - priestor súčasnej kultúry
odporúčame!
divadlo

bazén (bez vody)

Čierna komédia svetoznámeho britského autora Marka Ravenhilla. bazén (bez vody) je šokujúca hra o spôsoboch, akými sa naše túžby...Viac
Ut 21.5.2024 / Divadlo bez masky
od vás odporúčame!
koncert

Kraak & Smaak Live (NL)

Holandské producentské trio Kraak & Smaak prídu na Slovensko so živou kapelou, aby predviedli, ako sa robí poriadne elektro...Viac
Št 14.11.2024 / Majestic music club
odporúčame!