divadlo

Tak či inak, láska

Performancia Bábkového divadla na Rázcestí v Banskej Bystrici v spolupráci s výtvarníčkou, dizajnérkou Viktóriou Jehlárovou.

Táto akcia sa konala v minulosti


„História poskytuje dostatok dôkazov, že medzi nami existujú ľudia, ktorí cítia inak, majú inú sexuálnu orientáciu a ktorí túžia rovnako, ako ostatní, byť milovaní a milované, prežiť svoj život zmysluplne s partnerom a partnerkou. Ibaže nenapĺňajú spoločenské normy heterosexuality. A zrazu je ich život vystavený a traumatizovaný mnohými neprávosťami a krutosťami, lebo sú iní a iné. Cieľom performancie je priniesť iný pohľad na tieto otázky. Tak či inak, láska je príspevkom na ceste k odbúraniu stereotypov a predsudkov voči LGBT ľuďom."
Autentické slová zástupcov a zástupkýň LGBTI komunity sú spojené s výraznou akusticko-vizuálnou zložkou, ktorej autorkou je Viktória Jehlárová. 

Podujatie je súčasťou festivalu Drama Queer

-------

Vstup: 8€ / 5€

Odporúčame

divadlo

Averze&Innenhof&Pakt: Katalyzátor stability + diskusia

Po 6.5.2024 / PAKT kultúrne centrum
odporúčame!
koncert

Beh pre pamäť národa

So 18.5.2024 / Cyklomost slobody, Devínska Nová Ves
odporúčame!
koncert

The Dead South (CAN)

Kanadská kapela The Dead South, ktorá je fenoménom naprieč generáciami i žánrami, sa po úspešnom koncerte v roku 2022 vracia do...Viac
St 5.6.2024 / STARS auditorium
odporúčame!
divadlo

Pozsony Dance Club

Bratislava, Preßburg, Pozsony. Mesto, ktoré začína stále odznova, ale minulosť ho aj tak znovu dobehne. Osudy a príbehy hostí...Viac
29.4.2024 - 30.9.2024 / DPOH
odporúčame!