koncert
party

Kutmah, Sofie, Petijee, Biomat

Klubová noc festivalu [fjúžn] v spolupráci s vydavateľstvom ajlavmjuzik predstaví dj-ov, ktorí miešajú tracky aj rôzne kultúrne vplyvy. Samozrejme, nebude chýbať ani domáci support.

Táto akcia sa konala v minulosti


Kutmah (UK/DE/USA)
Obľúbenec Flying Lotusa je neoficiálnym otcom losangeleského beat movement. Narodil sa vo Veľkej Británii egyptskej matke a škótskemu otcovi, vyrastal v Los Angeles. V roku bol deportovaný z USA a tri mesiace strávil v zadržiavacom stredisku v Novom Mexiku. Od roku 2016 žije v Berlíne. Očakávaný debut The Revenge Of Black Belly Button! vydal minulý rok na labeli Big Dada.

Sofie (AT/USA)
Študovaná hudobníčka, členka Stones Throw komunity, pôvodná členka tímu Boiler Room a eklektická DJka s iránsko-rakúskymi koreňmi. Sofie sa narodila v Palo Alto, Kalifornii a vyrastala s vplyvom iránskch kaziet, nahrávok klasiky a The Electric Light Orchestra. Po detstve strávenom sťahovaním sa po USA dnes pôsobí vo Viedni.

Petijee (SK)
Peter Urbanec a.k.a. Petijee urobil svoje prvé beaty v rodnom Prešove a už pár rokov ich neprestal robiť v našom hlavnom meste. Prvýkrát sa oficiálne predstavil spoločným albumom Únikový východ s reperom Eremenom, ktorý vyšiel aj v inštrumentálnej podobe v lete 2014 pod labelom Ajlavmjuzik a pár mesiacov na to sa pripomenul inštrumentálnym EP T.O.F. na českom Humble Grooves.

Biomat (SK)
Dj, turntablista a producent. S gramofónmi sa hrá už vyše desať rokov, dlhé roky mal v obľube najme UK sound. Dnes v jeho setoch nájdete všeličo, hip-hop nevinímajúc. Album Biotrick z roku 2011 vzišiel zo spoločnej práce Biomata a 3CK-a. Bolo to vôbec po prvý raz, kedy bol na slovenskej nahrávke predstavený gramofón ako plnohodnotný nástroj.

-----------

Vstupenky si zakúpite na predpredaj.sk

xxx

Podujatie sa koná v rámci 13. ročník festivalu [fjúžn], ktorý organizuje Nadácia Milana Šimečku.

 

 

Odporúčame

divadlo

bazén (bez vody)

Čierna komédia svetoznámeho britského autora Marka Ravenhilla. bazén (bez vody) je šokujúca hra o spôsoboch, akými sa naše túžby...Viac
Ut 21.5.2024 / Divadlo bez masky
od vás odporúčame!
film

Tady Havel, slyšíte mě?

Prezident, občan, režisér, priateľ, manžel, pacient, muž na sklonku života. Unikátny dokument Petra Jančárka vracia do centra...Viac
Cinemax Bory Mall / Kino Lumière
odporúčame!
iná akcia

PechaKucha Night 55 - Priateľstvo

St 1.5.2024 / Nová Cvernovka
odporúčame!
film

Mefisto

Ut 30.4.2024 / Kino Lumière
odporúčame!