Veľkonočné koncerty v Slovenskej filharmónii

Veľkonočné koncerty Slovenskej filharmónie sa uskutočnia sa v Redute, a v Katedrále sv. Martina v nedeľu 2. apríla, v utorok 4. apríla, v stredu a vo štvrtok 5. a 6. apríla. Účinkujú David di Fiore, Solamente naturali, Slovenský komorný orchester, a Slovenská filharmónia, Slovenský filharmonický zbor a sólisti Kateřina Kněžíková, Jarmila Balážová, Peter Berger, a Jozef Benci pod vedením dirigenta Iona Marina.
blog

2. apríla: Nedeľný organový koncert

V Koncertnej sieni Slovenskej filharmónie sa v nedeľu 2. apríla 2023 rozozvučí kráľovský nástroj. Na treťom organovom koncerte zaznie cyklus Jób popredného českého skladateľa Petra Ebena v interpretácii Davida di Fioreho, ktorý  odštartoval svoju medzinárodnú kariéru recitálom v Katedrále Notre-Dame v Paríži.

Viac info a vstupenky

2. apríla: Nedeľný koncert Slovenského komorného orchestra v Katedrále sv. Martina 

Členovia Slovenského komorného orchestra s umeleckým vedúcim Ewaldom Danelom uvedú aj tento rok na Kvetnú nedeľu Sedem posledných slov nášho Spasiteľa na kríži Josepha Haydna, ktoré už tradične uvádzajú v predveľkonočnom období v Bratislave. 

Viac info a vstupenky

4. apríla: Solamente naturali v Malej sále Slovenskej filharmónie
V Malej sále Slovenskej filharmónie sa v utorok večer predstaví  súbor pre starú hudbu Solamente naturali s umeleckým vedúcim Milošom Valentom. Na programe zaznie  Cithara Sanctorum Juraja Tranovského, slovenského evanjelického farára, tvorcu českých a slovenských duchovných piesní a modlitieb. 

Viac info a vstupenky

5. a 6. aprílaDvořákovo Requiem v naštudovaní Iona Marina
V Koncertnej sieni Slovenskej filharmónie vystúpia Slovenská filharmónia, Slovenský filharmonický zbor (zbormajster Jaroslav Brych) a česko-slovenské kvarteto sólistov - Kateřina Kněžíková soprán, Jarmila Balážová mezzosoprán, Peter Berger tenor a  Jozef Benci bas.

V naštudovaní rumunsko-rakúskeho dirigenta Iona Marina zaznie  v bratislavskej Redute Rekviem Antonína Dvořáka. Ion Marin vedie popredné svetové orchestre,  pod jeho taktovkou spievali hviezdy opery ako Luciano Pavarotti či Plácido Domingo.

Viac info a vstupenky