výstava

Zóna výtvarnej rozcvičky

V Zóne Výtvarnej rozcvičky sa môžete naživo stretnúť s dielami z animovaných videí, nájdete tu napríklad originály alebo reprodukcie od Ľudovíta Fullu, Mareka Kvetana, Viliama Malíka, Jozefa Jankoviča a ďalších.

odporúčame!
Táto akcia sa konala v minulosti

Počas minulého roka sme v Slovenskej národnej galérii na 3. poschodí Esterházyho paláca v Bratislave vytvorili novú edukačnú Zónu, ktorá je priestorom pre všetkých, ktorí radi experimentujú, tvoria, objavujú a chcú sa dozvedieť viac o zaujímavých témach z výtvarného umenia. Pre našich návštevníkov a návštevníčky všetkých vekových kategórií na tomto mieste spájame interakciu, nové poznatky, zábavu a oddych.

Po prvej tematickej výstave, ktorá sa zameriavala na architektonické a stavebné princípy, prinášame ďalšiu Zónu, tentokrát venovanú Výtvarnej rozcvičke - sérii krátkych edukačných animovaných videí, ktoré pri vzdelávaní a sprístupňovaní výtvarného umenia využívajú digitálne reprodukcie. V jednotlivých dieloch sme rozpracovali témy telesnosti, náboženstiev, konfliktov, urbanizmu a pozreli sme sa aj na základné vyjadrovacie prostriedky výtvarného umenia. Každé z videí obsahuje aj kreatívny a workshop, ktorý rozvíja danú tému a prepája teóriu s jej praktickým prevedením.

Koncepcia výstavy: Magdaléna Kuchtová
Organizácia výstavy: Michaela Kováčová, Barbora Tribulová
Grafický dizajn: Braňo Matis, Pavlína S. Morháčová

  

Odporúčame

film

Tady Havel, slyšíte mě?

Prezident, občan, režisér, priateľ, manžel, pacient, muž na sklonku života. Unikátny dokument Petra Jančárka vracia do centra...Viac
Cinemax Bory Mall / Kino Lumière
odporúčame!
iná akcia

Bratislavské mineralogické dni

So 19.10.2024 / Dom kultúry Ružinov
odporúčame!
film

Dokonalé dni

Legendárny režisér Wim Wenders sa triumfálne vracia s poetickým filmom o hľadaní krásy v zdanlivých maličkostiach.Viac
Kino Mladosť / Kino Lumière / Kino Nostalgia
odporúčame!
divadlo

Vojna a mier

Ut 30.4.2024 / Slovenské národné divadlo - Činohra
odporúčame!