film

Netvor stále žije

Februárové premietanie v DOT. Contemporary Art Gallery. Je pre Vás pripravených 7 dokumentárnych filmov z distribúcie KineDok.

Táto akcia sa konala v minulosti


Film Netvor stále žije sa dotýka jadra súčasnej európskej politiky a rieši prečo ľavicové zmýšľanie postavené na dielach Karla Marxa je v súčasnej dobe také trendy. Bulharsko je tou časťou Európy, ktorá je pozadu práve preto, že sa nevysporiadala s následkami komunizmu a kolapsom ľavicových myšlienok. Napriek tomu nikto nevie, že presne tu vzniklo najväčšie protikomunistické hnutie v roku 1948, ktoré existovalo takmer 10 rokov. Tento film spôsobil v Bulharsku veľký rozruch, pretože pomenoval konkrétnych bývalých komunistických agentov, ktorí odmietali demokratickú vládu v krajine za posledných 26 rokov a doteraz sú stale pri moci.

Netvor stále žije (The beast is still alive), Bulharsko, 2016, 90 min.
Réžia:
Mina Mileva, Vesela Kazakova

Akciu a všetky informácie o nej pridal na Citylife.sk priamo organizátor Dot. Contemporary Art Gallery. Redakcia nezodpovedá za prípadné nepresnosti, chyby, a zmeny. Ak organizujete akciu, na Citylife.sk a Kidstown.sk ju môžete pridať na adrese pridaj.citylife.sk.

Odporúčame

party

From Dusk Till Dawn

So 4.5.2024 / WAX2
odporúčame!
divadlo

Nová dráma/New Drama 2024: Divadlo Jozefa Gregora Tajovského - Sme krajina

V dramaturgii slovenských divadiel ojedinelý projekt zameraný na ekologické témy rekonštruuje udalosti, ktoré mali viesť k...Viac
St 15.5.2024 / Divadlo Jána Palárika v Trnave
odporúčame!
film

Anatómia pádu

4.5.2024 - 8.5.2024 / Kino Lumière
odporúčame!
výstava

Noc múzeí a galérií v SNG

Ako každý rok, aj SNG sa zapája do akcie Noc múzeí a galérií. Až do polnoci je pre vás pripravený skvelý program. U nás si...Viac
So 18.5.2024 / Slovenská národná galéria Bratislava
odporúčame!