divadlo

Divadlo statického objektu

Späť k nepremenlivosti! Návrat k miestu! Divadlo statického objektu je nultým vydaním formátu, ktorý sa snaží o rehabilitáciu objektu ako umeleckého média. Antiperformance.

Táto akcia sa konala v minulosti

Aký je význam objektu dnes? V súčasnosti máme čoraz väčšiu požiadavku spektakularity, mnohozmyslovej podnetnosti umeleckého diela. Statický sochársky objekt sa ocitol v úzadí, v priestore hranice medzi nudou a nepotrebnosťou. Nie je však objekt nesúci znaky stabilnej pozície niečím, čo umožňuje odlišný druh interaktivity? Zdieľania vnímaním.

Divadlo vzniklo ako snaha využiť divadelnú formu prezentácie ku koncentrovaniu pozornosti na objekty, ktoré sa svojim charakterom performatívnemu spôsobu vymykajú. Objekt sa vo svojej možnej nehybnosti a materialite môže stať reprezentantom kvalít a hodnôt, ktoré nepodliehajú trendom. Divadelnosť je možné presunúť od objektu k subjektu.

Vstup: 2€

Organizujú M.P.M.S.J.K.

Odporúčame

divadlo

Roya London Ballet: Labutie jazero

Najslávnejší balet sveta Labutie jazero v podaní sólistov z Royal London Ballet prvýkrát na Slovensku.Viac
Po 25.11.2024 / NTC
odporúčame!
party

Mäso x Wax2: Dj Boring (AUS/UK)

Ut 30.4.2024 / WAX2
odporúčame!
iná akcia

Trh starožitností na hrade Červený Kameň

Patríte k vášnivým zberateľom starožitností a starých vecí? Trh starožitností na hrade Červený Kameň je to miesto,...Viac
18.5.2024 - 21.9.2024 / Hrad Červený kameň SNM
odporúčame!
výstava

Noc múzeí a galérií v SNG

Ako každý rok, aj SNG sa zapája do akcie Noc múzeí a galérií. Až do polnoci je pre vás pripravený skvelý program. U nás si...Viac
So 18.5.2024 / Slovenská národná galéria Bratislava
odporúčame!