film

Vražda ako cnosť

Vraždy imigrantov ruskými neonacistami ostávajú nepotrestané. Dokumentárny film z archívu Festivalu Jeden svet.

Táto akcia sa konala v minulosti

Krátko po tom, ako sú neďaleko Moskvy brutálne zavraždení dvaja prisťahovalci, sa na internete objaví video s ich popravou. Zábery brutálnej vraždy imigrantov moskovskými neonacistami sa šíria webom a ani otvorené priznanie páchateľov nevedie k jej vyšetreniu.

Apatické miestne orgány nechávajú prípad nevyriešený, a tak sa izraelský režisér Vladi Antonevicz rozhodne konať. S cieľom dostať sa do fašistickej bunky a nájsť a konfrontovať vrahov, sa vydáva za rasistu. Antonevicz, skladajúci dôkazy s brilantnosťou a húževnatosťou detektíva, odhalí prepojenia medzi štátnymi orgánmi a ultranacionalistickými zoskupeniami, ktoré podnecujú k občianskej vojne a snažia sa násilne chopiť moci.

Skutočný thriller nás vtiahne do vnútorných tajov extrémistických skupín. Dokument vykresľuje zlovestný obraz o celom mori nevyriešených rasovo motivovaných trestných činov, ktoré boli spáchané beztrestne – a v spolupráci so samotnou vládou.

Vražda ako cnosť (Credit for Murder) / Izrael / 2015 / 104 min. / anglicky, rusky / anglické a slovenské titulky
Réžia: Vladi Antonevicz

Film na imdb.com

 

Odporúčame

divadlo

Generácia Z: Krása nevídaná

26.5.2024 - 14.6.2024 / DPOH
odporúčame!
festival

Víkend otvorených parkov a záhrad 2024

Cieľom podujatia je priblížiť krásu parkov a záhrad ako aj šíriť myšlienky ich aktívnej ochrany a kvalitnej údržby. V Bratislave...Viac
31.5.2024 - 2.6.2024 / Bratislava
odporúčame!
film

Na ceste s mamou

Muž chce splniť želanie svojej umierajúcej matky a pochovať ju v jej dome... Keď matka zomrie, naloží ju na zadné sedadlo svojho...Viac
Ut 30.4.2024 / Kino Film Europe
odporúčame!
festival

Urban Market 2024 (Spring Edition)

31.5.2024 - 2.6.2024 / Fakulta architektúry a dizajnu STU
odporúčame!