film

Freefilmers Ukraine: Solidarity screening vol. 4

Freefilmers je kolektív filmárov*ok a umelcov*kýň, pôvodom z Mariupolu na Ukrajine. Posledných päť rokov pracovali s témami urbanistických premien na východnej Ukrajine a jej multikultúrnych vibes. Skúmali tvorivosť pracujúcej triedy a priemyselnú minulosť a súčasnosť postsocialistických miest.
Táto akcia sa konala v minulosti

Ich súčasné projekty sa zameriavajú na spomienky a archívy nad rámec oficiálnych historických naratívov a rodového násilia v patriarchálnej kapitalistickej spoločnosti. Vždy sa držali postojov antikapitalizmu a intersekcionálneho feminizmu a ich cieľom bolo vytvoriť inú formu filmovej tvorby, založenú na spolupráci a etickom prístupe.

Od 24. februára 2022, kedy začalo Rusko rozsiahlu inváziu na Ukrajine, sa venujú pomoci najohrozenejším skupinám zasiahnutým vojnou.

Na štvrtej edícii programu, pripomínajúc si druhé výročie od začiatku rozsiahlej invázie budeme premietať film od Freefilmers a spriatelených nezávislých filmárok/filmárov.

Blok krátkych filmov, réžia rôzni členovia a členky kolektívu, 70 min.,  ua + eng titulky

Vstupné dobrovoľné - výťažok bude venovaný v plnej výške Freefilmers.

Odporúčame

film

Sloní muž

Životopisná dráma Davida Lyncha o Johnovi Merrickovi, ktorý bol pre svoju chorobnú anomáliu prezývaný "Sloní muž".Viac
Kino Nostalgia / Cinema City Eurovea
odporúčame!
film

Kolaps

Príbeh dystopického filmu sa odohráva v blízkej budúcnosti, ktorú si väčšina z nás nechce a nevie ani predstaviť. Renomovaná...Viac
Cinema City Aupark / Cinema City Vivo / Cinema City Eurovea / Cinemax Bory Mall / Kino Lumière / Kino Kultú...
odporúčame!
divadlo

Nevesta

Št 30.5.2024 / Divadlo Astorka Korzo ´90
odporúčame!
koncert

Still Corners (USA/UK)

Doteraz Slovensko vždy tesne minuli, tentokrát v rámci koncertnej série Nu Sound Of zaleje americko-britské trio Still Corners...Viac
St 22.5.2024 / Nová Cvernovka
odporúčame!