výstava

Viktor Kováč: Entropia

Od piatku 11. júna 2021 je otvorená výstava diel Viktora Kováča s názvom Entropia.

Táto akcia sa konala v minulosti

Viktor Kováč sa počas štúdia na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave v ateliéri šperk zaoberal hľadaním svojho autorského tvorivého prístupu. Kresby leptal do kovu, pracoval s textilnou výšivkou, laserom alebo 3D tlačou, ktorá ho oslovila a opakovane ju vyhľadáva dodnes.

Jeho fascinácia virtuálnou a rozšírenou realitou ho podnietila do tvorby autorského konceptu; „virtuálny šperk“, v ktorom uvažuje o potenciáli digitalizovaného média šperku v prostredí videohier a sociálnych sietí v rozhraní virtuálnej a rozšírenej reality. Tvorí aplikácie, ktoré zobrazujú kolekcie virtuálnych šperkov a interagujú s publikom. Interaktivitu publika s dielom považuje za dôležitú súčasť a cieľ tvorby. Tvorba Viktora Kováča presahuje médium šperku do iných médií; obraz, textil, animácia.

Digitalizáciou sa zaoberá i v tvorbe webovej platformy Digitálny Prieskum, ktorá prezentuje aktuálnu umeleckú a dizajnérsku tvorbu študentov Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave širokej verejnosti.

Otváracie hodiny:
11. júna od 19.00 do 22.00 - Výstava nebude otvorená úvodným slovom, preto môžete prísť kedykoľvek v uvedenom čase.

Štvrtok a piatok od 14:00 do 18:00
Sobota a nedeľa od 14:00 do 19:00

Odporúčame

divadlo

Revízor

So 25.5.2024 / Divadlo Astorka Korzo ´90
odporúčame!
divadlo

Vojna a mier

Ut 30.4.2024 / Slovenské národné divadlo - Činohra
odporúčame!
festival

Pohoda 2024

Pohoda sa bude konať druhý júlový víkend. Najlepší slovenský festival opäť ponúka výnimočne kvalitnú hudobnú dramaturgiu, nebudú...Viac
11.7.2024 - 13.7.2024 / letisko Trenčín
odporúčame!
party

noRemorse RAVE x SPFM: Hyden (FR) & friends

Subdeck / Sundeck
odporúčame!