výstava

Ondrej Ďurian - Figúra

Výstava predstavuje sochársku tvorbu Ondreja Ďuriana, ktorú okrem použitého kovového materiálu a originálneho technologického procesu umeleckého spracovania, prepája aj proporcia komorného formátu.
Táto akcia sa konala v minulosti

Plastiky sú s nezvyčajnou bravúrou vytvorené najčastejšie z jediného kusu medeného plechu, ktorý autor najprv upravuje nastrihávaním. Materiál následne za studena voľne modeluje kovaním a tepaním.

V prevažne figurálnych objektoch je evidentný autorov intenzívny záujem o filozofiu existencie človeka, sprostredkovanú prostredníctvom figúry stelesňujúcej ľudskú podstatu či animálnu živelnosť so silným emotívnym nábojom.

Pozoruhodná imaginácia a štylizácia postupne prechádza od predmetnej figurácie, cez nariasené objemové štruktúry drapérie, až po abstraktnú tvarovú uvoľnenosť metamorfózy postáv. Ondrej Ďurian na výstave v bratislavskej Galérii Umelka predstaví približne stovku pôsobivých komorných diel, ktoré sú svojím spracovaním, výtvarným výrazom ako aj nadväznosťou na remeselnú kontinuitu ojedinelé.

Kurátorka: Mária H. Nepšinská

Komentovaná prehliadka: 26.9. 2020, 16:00

otvorené utorok-nedeľa 12:00 – 18:00

Odporúčame

výstava

Z depozitára: Šach Vladimíra Clementisa

1.4.2024 - 31.5.2024 / Múzeum mesta Bratislavy (MMB)
odporúčame!
divadlo

Debris Company: Hunger

Ut 21.5.2024 / A4 - priestor súčasnej kultúry
odporúčame!
divadlo

Tri prasiatka

Voľné spracovanie na motívy poviedky Sergeja Michalkova. Nesmrteľný príbeh troch prasiatok plný chytľavých pesničiek je tu opäť.Viac
Po 27.5.2024 / DPOH
KIDSTOWN odporúčame!
divadlo

Studio 34 - Party Show

Vychytená a uletená boogie woogie party show sa nesie v štýle 70´s. Originálny a plnokrvný živý jukebox spevákov a tanečníkov Red...Viac
3.5.2024 - 20.6.2024 / Red Cat Cabaret Club
odporúčame!