iná akcia

Čepan 2019 v Bratislave

Pred presunom do Košíc sa finalisti a finalistka Ceny Oskára Čepana predstavia v spoločnosti kurátora výstavy Václava Janoščíka a riaditeľky Ceny Oskára Čepana Lucie Gavulovej vo svetle reflektorov Divadla Lab v Bratislave.

 

Táto akcia sa konala v minulosti

Jan Durina, Dávid Koronczi, Milan Mazúr, Erik Sikora a Gabriela Zigová sú tohtoroční finalisti a finalistka Ceny Oskára Čepana. 
Aktuálne intenzívne pracujú na svojich projektoch, ktoré sa začiatkom novembra spoja na výstave vo Východoslovenskej galérii v Košiciach (09.11.2019 – 01.03.2020).

Každý z finalistov žije a tvorí na inom mieste Európy a o to vzácnejšia je pre nás príležitosť ich spoločnej prezentácie. Priestory Divadla Lab ponúkajú možnosť sústredeného vzájomného načúvania, ale dávajú vyniknúť aj istej miere performativity či improvizácie, ku ktorej môže miesto nabádať.

Pozývame vás zaznamenať postrehy autorov a autorky tesne pred tým, ako sa otvorí finálová výstava, ako sa ich diela stretnú s verejnosťou a v kontexte diel spoluvystavujúcich v jednom priestore. Bude nás zaujímať ich uvažovanie o vlastnej tvorbe, ako aj špecifickosť zamýšľaných výstavných projektov pre Cenu Oskára Čepana 2019. Súčasťou dramaturgie budú aj autorské vstupy jednotlivých finalistov.

O verbálne hladký priebeh stretnutia a usmerňovanie informácií správnym smerom sa ako moderátor podujatia postará Andrej Kolenčík.

Je sa na čo tešiť.

Odporúčame

divadlo

Revízor

So 25.5.2024 / Divadlo Astorka Korzo ´90
odporúčame!
koncert

Danube Music Day: Max Cooper (UK)

Britský hudobník a producent Max Cooper prinesie 17. mája do Majestic music clubu svoju strhujúcu audiovizuálnu 3D/AV šou. Počas...Viac
Pi 17.5.2024 / Majestic music club
odporúčame!
film

Priznanie

Ut 28.5.2024 / Kino Lumière
odporúčame!
film

Sloní muž

Životopisná dráma Davida Lyncha o Johnovi Merrickovi, ktorý bol pre svoju chorobnú anomáliu prezývaný "Sloní muž".Viac
Kino Nostalgia / Cinema City Eurovea
odporúčame!