výstava

Agneša Vavrinová - Ne/obzeraj sa

Autorská výstava Agnes Vavrinovej, na ktorej výtvarníčka prezentuje výber toho najlepšieho čo vytvorila v priebehu dvadsiatich rokov neprofesionálnej výtvarnej tvorby.
Dátum vernisáže:
04.05.2019 18:00, So
03.05.2024, Pi - 26.05.2024, Ne

Umelecký rast talentovanej výtvarníčky vycibrili známi majstri, ktorých bola žiačkou, ako napríklad Peter Orván, Marián Komáček, Sergej Glinkov, Atila Szűcs, Nicolas Lopez, či Megha a Amit Kapoor a mnohí ďalší.

Tak ako sama autorka, je aj jej tvorba technicky pestrá, odvážna a hravá, nepodlieha stereotypom a schémam, je plná farebných dobrodružstiev a experimentov. To čo iných desí a je pre nich krokom do neznáma, je pre ňu výzvou. Dokonalosť dosahuje nasledovaním svojej intuície a vnímaním prítomného momentu.

Expozícia výstavy je zostavená z veľkoformátových malieb na plátne, ako aj z grafických prác - monotypií, litografií a z akvarelov. Predstaveniu tejto kolekcie výtvarných diel predchádzali mnohé výstavy doma na Slovensku - napríklad každoročná účasť na Salóne výtvarníkov v Zoya Museum, alebo kolektívna výstava v Pistoriho paláci, v Audi Gallery, či samostatné výstavy v Galérii Umelka, Pálffyho paláci, Carlton Art Gallery a taktiež v zahraničí, napríklad na výstavách ako Fabriano Aquarello, Arte Venezia, v Palazzo Zenobio, v Lerici Castle, v Dillí a na mnohých ďalších. 

Samostatná výstava umelkyne na Bratislavskom hrade predstavuje významný „fragment“ v pestrej mozaike miest, kde Agnes Vavrinová predstavila svoju tvorbu.

Autorská výstava obrazov Agnes Vavrinovej Ne/obzeraj sa - Don´t/ look back je pre verejnosť prístupná vo výstavných priestoroch na Západnej terase Bratislavského hradu, Námestie Alexandra Dubčeka 1, počas návštevných hodín - od utorka do nedele, v čase od 12:00 do 18:00.

V nedeľu 19. 5. sa v rámci výstavy uskutoční komentovaná prehliadka výstavy, ktorú povedie samotná autorka.

Odporúčame

koncert

Tolstoys: krst albumu + DJs Young Aesthete, Bali G

Berlínsko - slovenskí Tolstoys pokrstia nový album v bratislavskom Kácečku. Čaká vás kombinácia čarodejníckeho trip-hopu s...Viac
Ut 7.5.2024 / Kácečko (KC Dunaj)
odporúčame!
festival

Grape 2024

9.8.2024 - 10.8.2024 / letisko Trenčín
odporúčame!
film

Zóna záujmu

Rudolf, Hedwiga a ich deti žijú vo veľkom dome s krásnou, udržovanou záhradou. Každý deň slávia spoločnou večerou, spomínajú na...Viac
4.5.2024 - 8.5.2024 / Kino Lumière
odporúčame!
divadlo

Debris Company: Hunger

Ut 21.5.2024 / A4 - priestor súčasnej kultúry
odporúčame!