koncert

BJD 2018: 3 Cohens Sextet a Ľudové Mladistvá

Bratislavské Jazzové Dni Slovenská sporiteľna tento rok štartuje už 8. septembra koncertom najslávnejšej izraelskej jazzovej kapely 3 Cohens Sextet a domácej senzácie Ľudové mladistvá.

odporúčame!
Táto akcia sa konala v minulosti

3 Cohens Sextet je súrodenecká kapela slávnych Cohenovcov. Anat (tenor saxofón, klarinet), Yuval (soprán saxofón) a Avishai (trúbka) v Bratislave budú koncertovať s ďalšími tromi hudobníkmi.

Súrodenci, ktorí vyrastali v Tel Avive, majú na svojom konte už štyri štúdiové album, titulku jazzového magazínu Downbeat, a koncerty po celom svete. Najznámejším hudobníkom zo súrodeneckej trojice je trúbkár Avishai Cohen, ktorého hudobní kritici často prirovnávajú k Milesovi Davisovi. 

Anat Cohen – klarinet/tenor saxofón
Avishai Cohen – trúbka/trumpeta
Yuval Cohen – soprán saxofón
Yonathan Avishai – klavír
Barak Mori – basgitara
Jeff Ballard – bicie

Predkapelou izraelských hviezd budú fantastické domáce Ľudové Mladistvá. Ľudové Mladistvá je hudobný projekt mladého skladateľa, a klaviristu Martina Majla Štefánika. Sedemčlenná skupina spája prvky folklóru, jazzu, vážnej, aj modernej hudby.

Fúzia zdanlivo nesúrodých prvkov je v aranžmánoch Martina Majla Štefánika ojedinelá. Jeho rukopis spočíva v invenčnom, inovatívnom prístupe k spracovaniu ľudových piesní. Štefánik predtým spolupracoval aj s popovými hviezdami ako Celeste Buckingham, Majk Spirit, Ema Drobná.  

Za tri roky jeho existencie Štefánik s projektom Ľudové mladistvá už dostal niekoľko prestížnych ocenení: pred dvoma vyhral Pódium mladých talentov na našom festivale, na RHA bola skupina objavom roka, a bodovala aj v súťažiach Nové tváre slovenského jazzu a JazzFruit Praha. Štyri speváčky a malá, netradičná fusion cimbálovka spôsobujú obrovský hudobný zážitok.

V máji tohto roku skupina Ľudové mladistvá vydala svoj debutový album "Viete ako...".

 

 

Odporúčame

film

Samota

Osamelému Gunnarovi vyvlastní štát farmu, ktorá patrila jeho rodine po desaťročia. Toto miesto uprostred ničoho totiž čoskoro...Viac
Ne 12.5.2024 / Artkino Za zrkadlom
odporúčame!
party

Hochspannung!: Call Super (UK) + Madeleine + Freezy & more

Pi 31.5.2024 / Subdeck
odporúčame!
koncert

Prago Union & live band (CZ)

Česká hip-hopová legenda Prago Union vystúpi v auguste opäť na lodi Pink Whale.Viac
Pi 30.8.2024 / Pink Whale
odporúčame!
divadlo

Špina

Špina je silným intímnym príbehom s prvkami balady a folklóru, no s poriadnou dávkou irónie a zručnej spoločenskej kritiky...Viac
9.5.2024 - 20.6.2024 / Slovenské národné divadlo - Činohra
odporúčame!