koncert

Kerekes Band (HU)

Beťári a bojovníci za slobodu v ľudovej piesni – ich tradícia a pretrvávajúce úsilie o inováciu maďarskej ľudovej hudby sú inšpiračným zdrojom kapely Kerekes Band.

Táto akcia sa konala v minulosti

Kerekes Band

Beťári a bojovníci za slobodu v ľudovej piesni – ich tradícia a pretrvávajúce úsilie o inováciu maďarskej ľudovej hudby sú inšpiračným zdrojom kapely Kerekes Band. Eklektický zvuk, za ktorý kapela vďačí pastierskej fujare, kobze etnických Maďarov Čango a viole z Transylvánskej kotliny, je umocnený voľným pulzovaním rocku a intenzívnym scénickým prejavom. Je to tvrdá a slobodná hudba, ktorá nestrpí okovy. Presne taká, akí boli beťári.

„Svojimi tradičnými nástrojmi nás vezmú na fantastický hudobný výlet s kobzou, trojstrunnou violou a pastierskou fujarou v rukách hudobného virtuóza a vedúceho kapely Zsombora Fehéra. V ich hudobnom prejave sa spája punk, funky a dance s maďarskou ľudovou hudbou podfarbenou rytmom bicích nástrojov a vynikajúcim súzvukom. (…) Je to kapela, ktorú si nesmiete nechať ujsť.“  (Mark Espiner, britský časopis Songlines) 

Koncert je súčasťou festivalu Týždeň maďarskej kultúry.

 

Odporúčame

divadlo

Nová dráma/New Drama 2024: DPM - Amatéri

Divadlo Petra Mankoveckého o divnej dobe klimatickej krízy, sociálnych nerovností a každodenného vyhorenia, po ktorej prichádza...Viac
Po 13.5.2024 / Bohéma Bar, Kamenné námestie 1
odporúčame!
divadlo

Generácia Z: Krása nevídaná

26.5.2024 - 14.6.2024 / DPOH
odporúčame!
film

Dokonalé dni

Legendárny režisér Wim Wenders sa triumfálne vracia s poetickým filmom o hľadaní krásy v zdanlivých maličkostiach.Viac
Kino Nostalgia / Kino Mladosť / Kino Film Europe / Kino Lumière / SĽUK
odporúčame!
film

Slúžka

Kino Lumière / Kino Záhoran
odporúčame!