prednáška / diskusia

SAVinci - Zem je plochá. A predsa sa točí!

Fámy, hoaxy a konšpiračné teórie sa stali výraznou hrozbou pre našu spoločnosť. Kde však siahajú ich korene? Aké boli prvé fámy a aké boli ich dôsledky? Ako sa konšpiračné teórie premietli do masovej kultúry a prečo sú také populárne?
Táto akcia sa konala v minulosti

Ako pristupuje k štúdiu a výskumu konšpiračných teórii veda?

Aj to nám vo svojej prednáške na tému Zem je plochá. A predsa sa točí! vysvetlí Zuzana Panczová z Ústavu etnológie a sociálnej antropológie SAV, v. v. i.

Vedkyňa sa dlhodobo venuje výskumu naratívneho folklóru, konkrétne povestí, fám a konšpiračných teórií, a to najmä v kontexte medziskupinových konfliktov.

Cyklus popularizačných prednášok pre zVEDAvých s názvom SAVinci kaviareň štartuje novú sezónu v priestoroch Kácéčka na Kamennom námestí v Bratislave. Pozývame vás na stretnutie s vedou a tešíme sa na vaše zvedavé otázky.

Vstup je voľný

Odporúčame

divadlo

Nová dráma/New Drama 2024: Spišské divadlo - Šeptuchy

Oceňovaný román Šeptuchy spisovateľky Aleny Sabuchovej je situovaný do obdobia deväťdesiatych rokov a oblasti magického Podlesia...Viac
Ut 14.5.2024 / DK Zrkadlový háj
odporúčame!
divadlo

Generácia Z: Krása nevídaná

26.5.2024 - 14.6.2024 / DPOH
odporúčame!
film

Tady Havel, slyšíte mě?

Prezident, občan, režisér, priateľ, manžel, pacient, muž na sklonku života. Unikátny dokument Petra Jančárka vracia do centra...Viac
Cinemax Bory Mall / Kino Film Europe / Kino Lumière
odporúčame!
iná akcia

20 rokov s Novou drámou - galavečer

So 18.5.2024 / Štúdio 12
odporúčame!