Začína sa festival Kultúrne leto a Hradné slávnosti Bratislava 2013

V Bratislave sa začína 38. ročník multižánrového mestského letného festivalu. Čakajú vás plné zaujímavých hudobných, tanečných a divadelných projektov.

blog

Trojmesačný kultúrny maratón plný hudby, tanca, divadla, výtvarného umenia a ďalších moderných umeleckých foriem sa práve začína. Ponúka vyše 240 podujatí na 21 scénach mesta, vystúpi na nich 3500 účinkujúcich z 26 krajín sveta.

V týchto dňoch už prebieha 5. festival Bratislavského bábkového divadla (13.6. – 16.6.) a začína sa aj 3. ročník festivalu pouličného umenia Bratislava Street Art Festival (14.6.-16.6.).

20. júna položí Štefan Kvietik svoju pamätnú dlažnicu na Chodník slávy pred Mestským divadlom P. O. Hviezdoslava.

Otvárací koncert Kultúrneho leta sa bude konať na Bratislavskom hrade. 27. júna si v rámci koncertu Folklor Symphony, ktorý je súčasťou festivalu Viva Musica, môžete vypočuť prierez hudobnej tvorby Tibora Andrašovana a Svetozára Stračinu, ktorý tanečným umením stvárni vynikajúca Lúčnica.

Ani tento rok nebude v programe Kultúrneho leta chýbať Medzinárodný festival detských folklórnych súborov (21.-23.6.).

Na prelome júna a júla (28.6.-4.7.) sa bude konať Medzinárodný gitarový festival J. K. Mertza, ktorý predstaví tých najlepších európskych a svetových gitarových hudobníkov.

Počas celého leta sa v príjemnom prostredí Letnej čitárne U červeného raka budú konať pravidelné hudobné a literárne programy napr. cyklus Čítajme slovenskú literatúru alebo Štvrtkové vlnenie.

27.6. nezabudnite na vernisáže medzinárodnej výstavy Socha a objekt 2013, ktorá každoročne v letných mesiacoch ponúka divákovi k zhliadnutiu sochárske diela umelcov z rôznych krajín. Diela sú vystavené vo viacerých galériách ako aj na verejných priestranstvách v Bratislave.

28.6. sa bude konať prvá jazda už 10. ročníka mestského korčuliarskeho podujatia <bratislava – inline>, ktorého jazdy sa budú konať pravidelne každý piatok až do konca augusta.

Aby vám nič neušlo, pozrite si program Kultúrneho leta a Hradných slávností na mesiac jún.

V júli bude záplava kultúrnych akcií pokračovať Letnými shakespearovskými slávnosťami (3.7.-3.8.) či výnimočnými hudobnými koncertami na Hlavnom námestí.

Priebežne aktualizovaný program Kultúrneho leta a Hradných slávností na mesiac júl nájdete tu