Nové tanečné predstavenie Queen - Lučenič ako real deejay!

Divadlo Nová scéna uvedie v dňoch 25. a 26. januára 2013 premiéry pôvodného tanečného predstavenia „Queen, alebo príbehy tých, čo chcú žiť naveky“. Režisérom a choreografom je Mário Radačovský.

blog

Autorom libreta je Peter Pavlac, ktorého pri písaní inšpirovala nielen hudba skupiny Queen, ale aj život Freddieho Mercuryho : „Bol to fascinujúci umelec s veľkým gestom a zaujímavým životným príbehom. Hraničnosť jeho osobnosti, snaha vyrovnať sa so strachom zo smrti tým, že vytváral stále nové a nové verzie seba, valcujúca energia nezastaviteľnej snahy objavovať a reflektovať… tam kdesi sme začali objavovať naše spojenie s jeho hudbou, našu formu vyjadrenia tejto hudby a energie cez tanec… cez náš jednoduchý príbeh…“

Divák sa totiž ocitá na konkurze pre tanečnú rolu Freddieho Mercuryho do pripravovanej choreografie na geniálnu skladbu Queen – Bohemian Rhapsody. Na tento konkurz prichádza niekoľko mimoriadne talentovaných tanečníkov, bytostne túžiacich rolu získať. Vyhrať však môže len jeden a rozhodne o tom choreograf spolu so skúseným profesionálom, hudobným producentom Lacom Lučeničom, ktorý sa, okrem iného, stane aj „live“ dídžejom pohrávajúcim sa s piesňami Queen, aby priamo pred našimi očami vytvoril zaujímavé a prekvapujúce remixy notoricky známych hitov s jasným cieľom: inšpirovať a provokovať uchádzačov k čo najzaujímavejším tanečným výkonom. Situácia sa skomplikuje, keď sa na konkurze objavia tanečnice, rovnako túžiace po výnimočnej role.

Predstavenie Queen alebo príbehy tých, čo chcú žiť naveky je prvým samostatným predstavením Tanečného súboru Divadla Nová scéna, ktorý vznikol v apríli 2012 . Jeho členmi sú výnimoční tanečníci z celého sveta (Slovensko, Kanada, Filipíny, Rumunsko, Luxemburg, Maďarsko, Španielsko), ktorí majú skúsenosti z popredných tanečných scén a väčšina z nich pôsobila pod vedením Mária Radačovského a Miroslavy Kovářovej v Balete Bratislava a v Balete SND.

Tvorivý tím:

  • Réžia a choreografia: Mário Radačovský
  • Pre a postprodukcia hudby a DJ komponentov, výber a komponovanie, deejaying, multimediálny koncept a instrumental performing – Laco Lučenič
  • Libreto – Peter Pavlac
  • Dramaturgia – Miroslava Kovářová
  • Scéna – Marek Hollý

Kostýmy – Katarína Holková

Účinkujú: Laco Lučenič a Tanečný súbor Divadla Nová scéna

Pozrite si kompletný program Divadla Nová scéna