Juraj Benčík otvára prvú súkromnú školu pohybového divadla Kaukliar

Juraj Benčík, herec mím a klaun, ktorý pôsobil aj v slávnom Cirque du Soleil, otvára prvú súkromnú školu pohybového divadla Kaukliar.

blog

V priestoroch Staromestského klubu 10×10 na Školskej ul.14 v Bratislave vzniká prvá súkromná škola pohybového divadla Kaukliar.

Škola hereckého pohybu, pantomímy a moderných javiskových pohybových techník na najvyššej svetovej úrovni bude určená mladým profesionálnym umelcom a študentom umeleckých škôl s vyhraneným záujmom venovať sa v budúcnosti profesionálne pohybovému divadlu, či moderným javiskovým pohybovým technikám a divadelným druhom zameraným dominantne na iné výrazové prostriedky ako je slovo.

Vyučujúcimi školy budú renomovaní profesionálni umelci a pedagógovia so zahraničnými skúsenosťami a medzinárodnou umeleckou praxou.

Pravidelné vyučovanie vedené domácimi lektormi bude obohatené workshopmi hostí so zahraničia, medzi ktorými budú aj spolupracovníci svetoznámeho Cirque du Soleil. Najlepší absolventi školy Kaukliar budú mať možnosť získať prednostné odporúčanie uchádzať sa už počas štúdia o účinkovanie v tomto prestížnom divadelnom cirkuse alebo pre štúdium na jednej z najrenomova­nejších cirkusových škôl na svete – L´ Ecole National du Cirque v Montreale.

Výnimočne úspešní študenti dostanú príležitosť účinkovať v profesionálnych umeleckých projektoch s medzinárodným obsadením pripravovaných v zahraničnej koprodukcii.

Kontakt: clown.juraj.bencik@gmail.com