Februárový kød plný lásky k divadlu

Čo nájdete v novom mesačníku kød – konkrétne ø divadle? Recenzie na najnovšie inscenácie, profily osobností a tendencie slovenského a svetového divadla.

blog

Ako sa rozpráva (s) pohybom? Na túto otázku odpovedá v najnovšom čísle dvojica osobností. O tanci, pohybe, geste a myslení v obrazoch hovorí choreografka, tanečnica a performerka Stanislava Vlčeková (Debris Company) a v širšom kontexte na úvodnú otázku odpovedá prvou časťou svojej teoretickej štúdie svetoznámy teatrológ Patrice Pavis

kød prináša aj pravidelné recenzie, tentoraz z inscenácií Leni (Činohra SND), v hlavnej úlohe so Zdenou Studenkovou v úlohe kontroverznej filmárky Leni Riefenstahlovej, Kométa (Divadlo Astorka Korzo ’90) – novej českej hry, ktorá ponúkla prelomovú hlavnú úlohu pre Rebeku Polákovú, a Natreté strachom (NOMANTINELS) o problémoch žien – migrantiek.

V novom čísle nájdete aj reportáž z festivalu Božská komédia, prehliadky toho najzaujímavejšieho z poľského profesionálneho divadla a tešiť sa môžete aj na detailné informácie o trojici mimoriadne úspešných inscenácií z divadelnej scény v Londýne. Jednou z nich je inscenácia Shakespearovej historickej hry Henrich V., v ktorej exceloval Jude Law.

To a ešte oveľa viac na vás čaká v novom februárovom čísle. Príjemné čítanie!

Mesačník kød – konkrétne ø divadle je jediným divadelným časopisom svojho druhu na Slovensku. Vo svojich rubrikách predstavuje najnovšie inscenácie, profily osobností a tendencie slovenského a svetového divadla. V kød-e nájdete aj komentáre a postrehy na tému kultúrnej politiky a štúdie z divadelnej teórie a histórie. kød vás poteší nielen zaujímavým obsahom, ale takisto aj modernou grafikou s množstvom fotografií.

Pozrite si, kde kúpite kød – konkrétne ø divadle