výstava

Fialová / Mikyšková / Stanová - Pov: You Are In The Moment

Spoločná výstava troch autoriek kladie do popredia subjektivitu a intimitu pohľadu, pričom toto hľadisko predstavujú skrze fragmentarizáciu, podobnú denníkovému záznamu. V dielach pritom pracujú formou kresebnej koláže a vrstvenia nielen motívov, ale aj typov inšpirácií od osobných cez spoločenské, biologické, kultúrne a umelecko-historické až po symboly, ktoré “preosievajú” vlastným pohľadom v aktuálnej životnej situácii a pocite.
Táto akcia sa konala v minulosti
Dátum vernisáže:
06.12.2022 18:00, Ut

Ich práca s nimi je zdieľaním a spoluprežívaním istých vzorcov v unikátnom zostavení, podobne ako práca internetových užívateľov s predlohami, formátmi a piesňami pri tvorbe vlastného obsahu. Je to POV (“Point of View” - uhol pohľadu), ktorý tento mix robí jedinečným.

Autorky nás k tomu svojmu pozývajú v prístupoch, variujúcich od realizmu po abstraktné formy a od pocitov, prichádzajúcich s materstvom cez skúmanie prírodných prvkov po automatizmus, vychádzajúci zo znakovosti písma a piktogramov. Nie je to aktivizmus, ale autobiografickosť vnímania, nového uchopenia a následného pretvorenia v maľbe či kresbe.

Zaujatie stopou a materiálnosťou v tomto prípade odlišuje tento prístup od online rozhrania. Fragment, ktorý tvorí celok je hmatateľným a vo svojej fyzickej podstate pri tvorení nanovo prežitým. Bytie a prítomnosť v okamihu sa tak stáva dôležitým naratívom, ktorý sa zdvojuje a zosilňuje hmatateľnosťou diela.

Kurátorka: Jana Babušiaková

Akciu a všetky informácie o nej pridal na Citylife.sk priamo organizátor DOT. contemporary art. Redakcia nezodpovedá za prípadné nepresnosti, chyby, a zmeny. Ak organizujete akciu, na Citylife.sk a Kidstown.sk ju môžete pridať na adrese pridaj.citylife.sk.

Odporúčame

divadlo

Pressburger Fight Club

Po vyhlásení autonómie na jeseň 1938 vrcholí na Slovensku silná vlna antisemitských nálad. Židov nemá kto chrániť, musia sa...Viac
Ne 16.6.2024 / DPOH
odporúčame!
film

Invalid

Kino Lumière / Kino Záhoran
odporúčame!
divadlo

Pozsony Dance Club

Bratislava, Preßburg, Pozsony. Mesto, ktoré začína stále odznova, ale minulosť ho aj tak znovu dobehne. Osudy a príbehy hostí...Viac
20.5.2024 - 30.9.2024 / DPOH
odporúčame!
výstava

Marko Blažo - Celý človek

Monografická výstava Marka Blaža (1972 – 2021) je pokusom vložiť košaté, až holisticky komplexné dielo tohto výnimočného umelca...Viac
16.2.2024 - 19.5.2024 / Slovenská národná galéria Bratislava
od vás odporúčame!