divadlo

Na dlhé lakte

Autorský tanečný projekt otvára v pohyblivých obrazoch témy proximity, ohraničenia, ale a priepustnosti a obmedzení vo vzťahoch a vzdialenostiach.
Táto akcia sa konala v minulosti
Dátum premiéry:
29.06.2022, St

Projekt skúma mieru blízkeho až úzkeho kontaktu s partnerom, ktorá nezávisí od metrickej vzdialenosti. Trpezlivosť, s akou podstupujeme procesy nastavené „na dlhé lakte“, nám poskytuje možnosť reflexie našich spontánnych rozhodnutí a reakcií, možnosť vychutnať si prítomnosť a realitu, v otvorenom priestore kĺzať po pomyselných krivkách geografického záznamu krásy a radosti. Všetci chceme niečo zanechať ale kto sa na to chce pozerať?

Galéria reprezentuje pamäť a históriu. Jej prítomnosť ponúka konfrontáciu so sebou samým, so slobodou, s obmedzeniami a hranicami.

Choreografia a interpretácia: Monika Čertezni, Daniel Raček, Anna Sedlačková, Katarína Vlniešková
Hudba: Peter Zagar
Scéna a kostýmy: Alica Mikócziová
Svetelný dizajn: Jozef Miklós
Produkcia: Neskorý zber

Občianske združenie Neskorý zber vzniklo na jeseň roku 2014. Založili ho skúsení tanečníci, choreografi a taneční pedagógovia: Monika Čertezni, Lucia Holinová, Daniel Raček a Anna Sedlačková, ktorí pôsobia v oblasti súčasného tanca viac ako 25 rokov.

Zámerom združenia je vytvárať priestor pre zdieľanie umeleckých názorov a výpovedí zrelej generácie tanečných umelcov. Združenie zaujíma tiež medzigeneračný a medziodborový dialóg a progresívne pedagogické prístupy.

Za posledných 5 rokov realizovalo združenie takmer 40 predstavení na Slovensku a v zahraničí, adaptovalo svoje diela do exteriéru a site - specific, odpremiérovalo 4 celovečerné inscenácie a každoročne organizuje vzdelávacie workshopy zamerané na progresívne pedagogické prístupy. Členskú základňu postupne obohatili tanečnica a pedagogička Katarína Vlniešková a svetelný dizajnér Jozef Miklós.

Odporúčame

výstava

BA 60 – 69. Šesťdesiate v Bratislave

Život v Bratislave formovalo uvoľňovanie režimu umožňujúce reagovať aj na dianie za hranicami sovietskej sféry. Mesto sa postupne...Viac
13.12.2023 - 1.9.2024 / Apponyiho palác MMB
odporúčame!
film

To sa mi snáď len zdá

Nicolas Cage v úlohe nenápadného vysokoškolského profesora Paula. Ten sa zo dňa na deň začne objavovať v snoch miliónov ľudí po...Viac
Artkino Za zrkadlom / Cinema City Eurovea / Kino Lumière
odporúčame!
divadlo

Terezka a Stratočas

Dobrodružná rozprávka o Bratislave pre deti a rodičov s pesničkami. Dvanásťročná Terezka trávi na mobile veľa času a niekedy...Viac
5.5.2024 - 21.6.2024 / DPOH
KIDSTOWN odporúčame!
film

Spiaci účet

Problémy mladých manželov môže vyriešiť nečakane objavené dedičstvo. Pátrajú po jeho podozrivom pôvode a odkrývajú temné...Viac
Cinema City Aupark / Cinema City Eurovea / Cinemax Bory Mall
odporúčame!