výstava

1989 – spájanie Európy

Pri príležitosti 30. výročia pádu komunizmu v Európe pripravila poľská Nadácia Karta expozíciu prezentujúcu cestu Poliakov a národov strednej Európy k demokracii.
Táto akcia sa konala v minulosti
Výstava zachytáva dôležité poľské udalosti, ktoré doviedli do pádu komunizmu, ako napr. vznik Solidarity, apoštolské cesty Jána Pavla II., zavedenie stanného práva, rozhovory Okrúhleho stola, prvé čiastočne slobodné voľby či tiež udalosti v Nemecku, Československu, Maďarsku, Bulharsku či Rumunsku, pričom je obohatená o citáty popredných poľských a svetových lídrov z tohto obdobia.
 
Miesto konania: Barokové nádvorie UKB, Ventúrska 11
 
Knižnica bude v dňoch  5. - 16. 8. zatvorená.

Akciu a všetky informácie o nej pridal na Citylife.sk priamo organizátor Univerzitná knižnica v Bratislave, Poľský inštitút v Bratislave. Redakcia nezodpovedá za prípadné nepresnosti, chyby, a zmeny. Ak organizujete akciu, na Citylife.sk a Kidstown.sk ju môžete pridať na adrese pridaj.citylife.sk.

Odporúčame

vážna hudba

Play piano 4 piano: Eva Varhaníková a Ladislav Fančovič

Klavírny koncert v rámci hudobného festivalu Play piano 4 piano prinesie mimoriadne atraktívny program pre 4 ruky a dva klavíry v...Viac
St 15.5.2024 / Moyzesova sieň
odporúčame!
divadlo

Averze&Innenhof&Pakt: Katalyzátor stability + diskusia

Po 6.5.2024 / PAKT kultúrne centrum
odporúčame!
film

Ťažký rok

Kino Kultúrka Stupava / Kino Záhoran
odporúčame!
film

Kolaps

Príbeh dystopického filmu sa odohráva v blízkej budúcnosti, ktorú si väčšina z nás nechce a nevie ani predstaviť. Renomovaná...Viac
Cinema City Aupark / Cinema City Vivo / Cinema City Eurovea / Cinemax Bory Mall / Kino Lumière / Kino Kultú...
odporúčame!