výstava

David Těšínsky / Príbehy ľudí

Výstava predstaví kolekcie Troch desiatok fotografií z Těšínskeho rôznych reportáží z domova ai zo sveta. Každá je silným príbehom, silnou emóciou, drsnou výpoveďou o svete. Za svoju prácu však už získal niekoľkokrát cenu Czech Press Photo a jeho fotky publikovali v The Sun Alebo le Monde.
Táto akcia sa konala v minulosti

David Těšínský patrí k najmladšej generácii českých fotografov. Začal fotiť už na strednej škole. Za svoju prácu však už získal niekoľkokrát cenu Czech Press Photo a jeho fotky publikovali v The Sun alebo le Monde. Jeho reportáže zachytávajú príbehy ľudí z celého sveta. Vidíme ich pri ich bežnom živote, často v drsných podmienkach alebo priam vo vojnových konfliktoch. Hraničné emócie podčiarkuje krikľavosť farieb. Najsilnejšími sériami sú reportáže o vymietačoch diabla v Etiópii, o ukrajinských vojakoch, o komunite pojedačov psov v Ázii, o divoký mejdanoch v iránskej púšti a mnohé ďalšie. Hľadáčik Těšínskeho objektívu priťahujú rôzne subkultúry – narkomani, handikovaní – s ktorými vie splynúť a vďaka tomu získať až intímne snímky ich každodennosti.

Za svoju prácu získal niekoľkokrát cenu Czech Press Photo a jeho fotky publikovali v časopisoch The Sun a Le Monde.

Odporúčame

koncert

DakhaBrakha (UA) - 20th Anniversary Tour

Ukrajinské kvarteto DakhaBrakha tento rok oslavuje 20. výročie svojho vzniku veľkým turné, v rámci ktorého sa zastaví aj v...Viac
Št 12.12.2024 / Majestic music club
odporúčame!
výstava

Na kusy. Fragment a torzo vo výtvarnom umení

27.5.2023 - 28.4.2024 / Schaubmarov mlyn v Pezinku
odporúčame!
koncert

Songs We Know - Lash & Grey feat. Dan Bárta & Robert Balzar

Ut 11.6.2024 / DPOH
odporúčame!
iná akcia

V štýle 60. rokov (rodinný program)

So 27.4.2024 / Apponyiho palác MMB
odporúčame!