film

Borg / McEnroe

Životopisná dráma mapuje legendárny súboj dvoch veľkých tenisových rivalov, pokojného Švéda Björna Borga (Sverrir Gudnason) a výbušného Američana Johna McEnroea (Shia LaBeouf), vo Wimbledone v roku 1980.

odporúčame!
Táto akcia sa konala v minulosti
Dátum premiéry:
14.12.2017, Št


Najdaždivejšie leto desaťročia. Svet sa teší, až uvidí tenisovú jednotku Björna Borga obhajovať svoj piaty titul Wimbledonu. Iba málokto pozná drámu v zákulisí: zdanlivo vyrovnaný Borg je v len 24 rokoch blízko koncu, uštvaný a zvieraný úzkosťou. Jeho 20-ročný vyzývateľ John McEnroe, známy svojou divokou povahou a častými hádkami s rozhodcami, sa rozhodol nahradiť svojho bývalého hrdinu na tróne Wimbledonu. Vo finále mužov predviedli títo dvaja hráči celému svetu divadlo, ktoré mnohých takmer pripravilo o nervy a radí sa medzi najnapínavejšie i najkvalitnejšie zápasy histórie tenisu.

Film „Borg/McEnroe“ o súperoch, ktorí snáď ani nemohli byť odlišnejší, je príbeh o cene úspechu. Najlepší svetoví hráči tenisu sú uväznení vlastnou kariérou. Obaja športovci sú neustále tlačení proti sebe komerčným tenisovým priemyslom: ako protiklady postáv „Ice Borg“ a „Superbrat“. Rivali sú nútení si priznať počas Wimbledonu 1980, že jediný, kto chápe, čím si prechádzajú, je ich najväčší nepriateľ.

Borg / McEnroe (Borg vs. McEnroe), Švédsko / Dánsko / Fínsko, 2017, 100 min.
Réžia:
Janus Metz
Hrajú: Sverrir Gudnason, Shia LaBeouf, Stellan Skarsgård...

Film je na Imdb.com

Film je vhodný od 12 rokov.

Odporúčame

koncert

The Dead South (CAN)

Kanadská kapela The Dead South, ktorá je fenoménom naprieč generáciami i žánrami, sa po úspešnom koncerte v roku 2022 vracia do...Viac
St 5.6.2024 / STARS auditorium
odporúčame!
koncert

Kubo Ursiny & Teatro Fatal a Marián Slávka & Vláska

Št 2.5.2024 / Klub za zrkadlom
odporúčame!
koncert

Kosheen & Sian Evans (UK)

Pi 15.11.2024 / Majestic music club
odporúčame!
festival

Urban Market 2024 (Spring Edition)

31.5.2024 - 2.6.2024 / Fakulta architektúry a dizajnu STU
odporúčame!