výstava

O šťastí IV.

Unikátna výstava jedného zo súčasných najväčších talentov Ukrajiny, výtvarného umelca Ivana Marčuka, bude v dňoch 16. augusta - 3. septembra 2017 sprístupnená v galérii Z.

Táto akcia sa konala v minulosti
Dátum vernisáže:
16.08.2017 18:00, St


Je jediným ukrajinským umelcom, ktorý je členom „Zlatého cechu“ Medzinárodnej Akadémie moderného umenia v Ríme. Denník Daily Telegraph ho v roku 2007 začlenil medzi top 100 géniov našej doby, ktorí tvoria v multidimenziálnych vzťahoch a svojou nadčasovosťou ovplyvňujú nové trendy a vývojové perspektívy post industriálnej spoločnosti. Majster vytvoril svoj vlastný umelecký rukopis, ktorým s jemnou estetikou prezentuje hlboké tradície ľudstva i svojej vlasti. Majstrovské dielo autora spája ľudí v mene lásky a dobra.

Ivan Marčuk sa narodil 12. mája 1936 v Ukrajinskej dedine Moskalivka, v regióne Ternopil. Majster sa počas viac ako 50 rokov svojho umeleckého života zúčastnil 200 individuálnych a kolektívnych výstav, vytvoril tisíce farebných a monochronných diel v jeho originálnej technike „pliontanizmus“(z ukrajinského slova “pliontaty“ – tkať), v ktorých rieši limity ľudského a technického.

Ivan Marčuk je i zostane objavom svetovej kultúry, ktorý dokáže tvorivo vypovedať o láske k životu a vlastnej krajine.

Odporúčame

film

Národ veľrýb

Dychberúca púť nežných obrov. Séria doteraz nevidených podvodných záberov prináša veľryby bližšie k divákom: môžeme počuť...Viac
Kino Kultúrka Stupava / Kino Lumière / Kino Lúky / Artkino Za zrkadlom / Cinema City Eurovea / Cinemax Bor...
odporúčame!
koncert

Sensorium Festival 2024

Subdeck / Goetheho inštitút
odporúčame!
koncert

Preßburger Klezmer Band

Stálica world music - kapela Preßburger Klezmer Band, ktorej posledný album Korene úspešne bodoval v prestížnom rebríčku World...Viac
Št 6.6.2024 / Kafe Scherz Palisády
odporúčame!
letný festival

Hradby samoty XIII.

4.7.2024 - 6.7.2024 / Kaštieľ Jablonica, okres Senica
odporúčame!