film

Šípková Ruženka

Moderná adaptácia klasickej rozprávky španielskeho režiséra Ada Arriettu.

Táto akcia sa konala v minulosti

V Letónskom kráľovstve trávi mladý princ Egon noci hraním na bicích. Cez deň dokáže myslieť len na jedno: túži nájsť v Kentzkom kráľovstve Šípkovú Ruženku a prelomiť kliatbu, ktorá na nej spočíva. Jeho otec však na rozprávky neverí a s Egonovým snom nesúhlasí. Až Maggie Jerkins, archeologička z Unesca, Egonovi umožní, aby skutočne nasledoval svoje srdce.

Moderná adaptácia klasickej rozprávky, ktorú v minulosti spracoval Charles Perrault či bratia Jakob a Wilhelm Grimmovci. Španielskeho režiséra Ada Arriettu však inšpirovala verzia C. S. Evansa z roku 1920, ktorá je podľa jeho slov dlhšia a farbistejšia a je napísaná tak, že sa dá prakticky čítať ako scenár.

Jeho princ Egon je však moderný mladík, ktorý sa narodil niekedy v osemdesiatych rokoch 20. storočia, a jeho posadnutosť Rosemondou pripomína zamilovanosť dnešných mladých ľudí.

Šípková Ruženka (Belle dormant), 2016,  Francúzsko / Španielsko, 82 min.
Réžia: Ado Arrietta
Hrajú: Niels Schneider, Agathe Bonitzer, Mathieu Amalric, Tatiana Verstraeten, Ingrid Caven, Serge Bozon, Andy Gillet, Nathalie Trafford, Vladimir Consigny, Olivier de Narnaud, Isabelle Regnier, Eva Chillón

Film na imdb.com

Odporúčame

letný festival

Pop Messe 2024

25.7.2024 - 27.7.2024 / Areál Velodrom, výstaviště BVV, Brno
odporúčame!
film

Priznanie

Ut 28.5.2024 / Kino Lumière
odporúčame!
festival

Uprising 2024

30.8.2024 - 31.8.2024 / Zlaté piesky
odporúčame!
koncert

DJ Shadow: Danube Music Day

St 26.6.2024 / Majestic music club
odporúčame!