film

KineDok: Tak ďaleko, tak blízko

Film Tak ďaleko, tak blízko sa zamýšľa nad spôsobom spolužitia autistických detí a ich rodičov. Snaží sa objaviť nové pohľady na problém závažnej poruchy v psychike človeka.

odporúčame!
Táto akcia sa konala v minulosti

Dokument Tak ďaleko, tak blízko hovorí o obyčajných životných situáciách v rodinách s autistickými deťmi. Odhaľuje každodennú náročnosť života s nimi. Nie je však postavený na výpovediach a dialógoch, ale na konkrétnych autentických situáciách, ktorých skladba vytvorí samotný príbeh v dlhometrážnej podobe.

Snaží sa objaviť nové pohľady na problém závažnej poruchy v psychike človeka. Nabúrava všeobecné poznatky o tejto chorobe a zamýšľa sa nad otázkami rodičovskej, ale aj partnerskej lásky medzi ľuďmi postihnutými autizmom.

Film vzniká v koprodukcii s neziskovou organizáciou Andreas, ktorá je svojou činnosťou zameraná na pomoc v oblasti diagnostiky a riešenia problematiky autizmu ako jediná svojho druhu na Slovensku.

Tak ďaleko, tak blízko, 2014, Slovensko, 80 min.
Réžia: Jaro Vojtek
Účinkujú: Nakládalovci, Šóthovci, Széherovci, Vyskočilovci

Film na csfd.cz

Vstup voľný

 

Odporúčame

letný festival

Colours of Ostrava 2024

17.7.2024 - 20.7.2024 / Dolní Vítkovice, Ostrava
odporúčame!
iná akcia

PechaKucha Night 55 - Priateľstvo

St 1.5.2024 / Nová Cvernovka
odporúčame!
koncert

Spiritual Front (ITA)

Spiritual Front je talianska neofolková hudobná skupina, ktorá vznikla v Ríme v roku 1999. Ich hudba v mnohom pripomína tvorbu...Viac
Št 13.6.2024 / Koncertné štúdio Slovenského rozhlasu
od vás odporúčame!
koncert

Jarné BJD: The Wooten Brothers, Baron Haze

Victor, basa, Joseph, klávesy, Roy, bicie, Regi, gitara. Už viac ako štyri desaťročia sú Wootenovci známi ako najtalentovanejšia...Viac
Št 16.5.2024 / Majestic music club
odporúčame!