Zázrak - nový slovenský film od 5. septembra v kinách

Nový film režiséra Juraja Lehotského Zázrak je pripravený do slovenskej distribúcie. Jeho slávnostné uvedenie 4. septembra otvorí 19. ročník putovnej prehliadky Projekt 100 – 2013.

blog

Zázrak sa k slovenským divákom dostane po úspešnej svetovej premiére na medzinárodnom filmovom festivale Karlove Vary, odkiaľ si odniesol Zvláštne uznanie poroty vo festivalovej súťaži. Len pár dní po domácej premiére ho čaká ďalšie uvedenie v zahraničí – na medzinárodnom filmovom festivale v Toronte (TIFF).

Hraný debut, no v poradí už druhý celovečerný film režiséra a scenáristu Juraja Lehotského Zázrak vstúpi do kín už na budúci týžden, 5. septembra.

Lehotský opäť pracoval na scenári s Marekom Leščákom, s ktorým už v roku 2008 vytvorili jeden z najúspešnejších slovenských dokumentárnych filmov Slepé lásky. Do hlavných úloh vo svojom hranom debute obsadil neherečku Michaelu Bendulovú a známeho slovenského herca Roberta Rotha. Postavu matky 15-ročnej Ely zveril Lehotský speváčke, herečke a divadelníčke Kataríne Feldekovej.

Zázrak je hraným filmom z prostredia polepšovne a prináša príbeh Ely, ktorá práve začína žiť život, na ktorý ešte nie je celkom pripravená.

Záškoláctvo, úteky z domu, prostitúciu, drogy, život na ulici, a osudové lásky, aj keď sú ešte deti. Majú neúplné rodiny a zbabrané životy… Takých ako ony sú polepšovne plné. Ela má detskú tvár a telo, ktoré napriek veku pôsobí veľmi žensky. V prvý večer keď ju matka privedie do polepšovne sa musí postaviť na improvizované pódium a je podrobená tzv. verejnej spovedi. Zistíme, že mala tridsaťročného frajera Robyho, s ktorým sa stretávala a u ktorého po úteku z domu žila. Ela ho miluje, ale nemôže sa s ním kontaktovať. Počas silvestrovskej diskotéky sa rozhodne z polepšovne ujsť.

Pozrite si premietacie časy filmu Zázrak.