Tipy na najbližšie letné festivaly

Sezóna letných hudobných festivalov je v plnom prúde. Len na Slovensku ich toto leto ešte bude okolo 60. Ktoré z nich ľudí zaujímajú najviac? Nazreli sme do štatistík Citylife…

blog

Pohoda 2014 je už minulosťou ale leto ani náhodou. Preto pre vás vyberáme top 10 najvyhľadá­vanejších festivalov, ktoré ľudia hľadali na Citylife od začiatku júla. Pri každom týchto tipov ide rádovo o tisíce návštevníkov. Je to pomerne pestrá zbierka, od metalu, cez pop, hip-hop, modernú tanečnú hudbu až po zbrojnošov ručiacich bojovým pokrikom a mlátiacich sa stredovekými sekerami.

Júl:

RIP Fest na futbalovom ihrisku vo Veľkých Ripňanoch vzdialených asi 25 kilometrov od Nitry. Okrem iných hrajú IMT Smile, Ine Kafe, Polemic alebo Gladiator.

Beckovské slávnosti 2014 na hrade Beckov. Festival ponúka veľa ukážok bitiek zbrojnošov, rytierske turnaje a Vidlomet – majstrovstvá sveta v hode vidlami. Zabavia aj Banjo Band Ivana Mládka, Buty alebo Gladiator.

Elements music festival na Zelenej vode je venovaný čisto hiphopu a predvedie najviditeľnejšie mená tejto scény, napríklad Kontrafakt alebo Majk Spirit.

Music Summer Duchonka je prvý z trojice festivalov Music Summer. Zloženie kapiel je čiastočne to isté ako RIP Fest.

Bee Free je najväčšia slovenská tanečná akcia. Počas dvoch dní ponúkne na piatich pódiach okolo 150 DJ-ov. Areál Divoká voda v Čunove sa otrasie v základoch a sub-basy budú dunieť dlho do noci.

Cibula Fest v Holíči je popový a skôr orientovaný česko-slovensky. Chinaski, No Name, Polemic, Tři sestry, Slobodná Európa, Ine Kafe a tak. Dokonca Alphaville na Záhorí zanôti Big in Japan. Zraz motorkárov included.
 






August:

Terchovský Budzogáň je čisto rockový festival. Vystúpia väčšinou slovenské a české kapely a headlinerom bude americký Biohazard. Jánošíkov kraj sa zahmýri koženými bundami a množstvom lebiek.

Fun rádio Dohoda 2014 – Poprad – posledná zo štyroch Dohôd si získala u nás pomerne veľkú pozornosť. Hlavný ťahák je Richard Müller.

Grape Festival je redakcii Citylife asi najbližší. Napriek tomu, že ešte nemá časový line-up, už sa o neho zaujíma veľa ľudí. Vystúpia Editors, Korben Dallas, Bombay Bicycle Club, La Roux, Klaxons a iní. Piešťanské letisko sa naplní v polovici augusta.

Uprising na bratislavských Zlatých pieskoch, je festival reggae a príbuzných žánrov. Vždy kvalitne obsadená akcia. Tento rok okrem iného vystúpia Shaggy, Jimmy Cliff, The Skatalites a mnohí iní. Pozor potom pri kúpaní.

Ak Vás zrovna tieto festivaly nezaujali, naša sekcia letné festivaly, obsahuje ešte niekoľko desiatok ďalších.

Prajeme pekné leto.

Alex K.