Slovenská filharmónia uzavrie 72. koncertnú sezónu filmovou hudbou

72. koncertnú sezónu uzavrú Slávne melódie z oscarových filmov pod taktovkou Rastislava Štúra. Koncerty sa uskutočnia vo štvrtok 24., v piatok 25. a v sobotu 26. júna o 19.00 h.

blog

Filmová hudba je v  súčasnosti  jedným z najžiadanejších a najobľúbenejších hudobných žánrov. V interpretácii Slovenskej filharmónie zaznie hudba z filmov od skladateľov, ktorí za tento tvorivý počin získali Oscara.

Prostredníctvom hudby si pripomenieme filmy - Dobrodružstvá Robina Hooda, Rozdvojená duša, Raňajky u Tiffanyho, Doktor Živago, Love Story, Čeluste, Hviezdne vojny,  Tanec s vlkmi, Schindlerov zoznam. Rekordných 11 Oscarov, vrátane Oscara za „najlepšiu pôvodnú filmovú hudbu“ a „najlepšiu pôvodnú filmovú pieseň“ získal film Titanic , z ktorého hudba nebude chýbať, Život je krásny, Zamilovaný Shakespeare či Pán Prsteňov.
Filmovú hudbu pravidelne s našim orchestrom uvádza Rastislav Štúr, ktorý  v rokoch 2011 – 2019 zastával posť stáleho hosťujúceho dirigenta Slovenskej filharmónie. Je držiteľom Krištáľového krídla za rok 2017 v kategórii Hudba a Ceny Frica Kafendu 2011 za vynikajúce dirigentské výkony doma i v zahraničí.

Program Slovenskej filharmónie