Program Kultúrnych zariadení Petržalky pre deti počas štrajku učiteľov

Vzhľadom na pripravovaný štrajk učiteľov základných a stredných škôl, ktorého začiatok je ohlásený na 26.11.2012 pri­pravili v KZP alternatívne programy pre žiakov petržalských základných a stredných škôl.

blog

Keďže je riziko, že štrajk bude trvať dlhšie, alternatívny program je pripravený až do piatku 30. novembra. Všetky podujatia budú pre návštevníkov spoplatnené symbolickou sumou 2 eurá, ktorá slúži výhradne na to, aby sa pokryli prevádzkové náklady zariadenia.

CC Centre na Jiráskovej budú každý deň od 10.00 do 12.00 výtvarno-tvorivé dielne pre deti a žiakov od 5 do 12 rokov, na ktorých si budú môcť vytvoriť vlastné vianočné ozdoby, dekorácie a obrazy.

DK Lúky si zas medzi 9.00 a 12.00 budú môcť prísť zahrať rôzne spoločenské hry alebo využiť dva ping-pongové stoly.

A v DK Zrkadlový háj ponúknu filmové predstavenia vždy o 9.00, 11.00 a 13.00 zostavené z rôznych rozprávok – Mahuliena zlatá panna, Max a strašidlá, Perinbaba a mnoho ďalších.

Ako kultúrne zariadenia môžeme ponúknuť len kultúrne podujatia a naše priestory, čím chceme upozorniť, že nepreberáme zodpovednosť za deti, ktoré sa podujatí zúčastnia, a teda je potrebné zabezpečiť dohľad dospelej osoby.