Pripravuje sa filmový dokument o bratislavskej elektronickej scéne

Napriek tomu, že Bratislava je oproti svetovým metropolám skôr town ako city, má veľmi osobitú elektronickú hudobnú scénu. Natočiť o nej dokument je logickým krokom a to sa deje práve teraz.

blog

Dark electronic a noise scéna v Bratislave funguje už veľa rokov a za ten čas si vyformovala svoju osobitú tvár, ktorú by ste veľmi ťažko hľadali kdekoľvek na svete. Práve vznikajúci dokument A Room Of One’s Own má ambície priblížiť túto tému čo najširšiemu spektru divákov a priblížiť umelcov, ktorí tvoria originálne kusy experimentálnej hudby v prostredí, kde sa darí najmä mainstreamu.

Tvorcovia sú inšpirovaní sériou American Noise, ktorou spoločnosť Nokia podporuje mladých umelcov a režisérov. Nokia, tentoraz v spolupráci so Sundance Festival-om vypísala súťaž na ďalšie dokumenty prostredníctvom portálu talenthouse.com, kam bratislavská partia ľudí zaregistrovala svoj trailer. Potenciálna cena v súťaži by dokončenie projektu podstatne uľahčila ale ide hlavne o šancu priviesť pozornosť a dostať túto tvorbu do povedomia u nás, aj v zahraničí.

Cieľom dokumentu nie je hodnotiť alebo adorovať experimentálnu scénu. Oveľa viac ide o odkrývanie, čo je na tejto hudbe tak fascinujúce.

Režisérkou A Room Of One’s Own je Paulína Mačáková, kameramanom Dušan Husár a hudobným dramaturgom, zvukovým dizajnérom a strihačom je Peter Kudlička.

Tvorcom môžete pomôcť aj Vy a to hlasovaním za prihlásený trailer. Môžete tak spraviť na stránke talenthouse.com, ktorá nechce po vás žiadne nové loginy/passwordy iba jednoduchý hlasovací klik.