Prípadová štúdia Gertrud Wurmovej

Vstúpte do sveta Gertrud Wurmovej a vydajte sa na cestu samurajky. Lifestylový online projekt a Klub globálneho sesterstva pre ženy a mužov, ktorých tento svet zaujíma. Kniha je dostupné online, na voľné stiahnutie.
blog

Predstavujeme čitateľskej verejnosti pilotnú časť lifestylového online projektu pre ženy Príbehy a peripetie Gertrud Wurmovej a e-publikáciu Prípadová štúdia Gertrud Wurmovej alebo Ako odhaliť toxický vzťah hneď v zárodku na stiahnutie zdarma. 

Autorkou kreatívnej idey, koncepcie a textov, ako aj výberu kľúčovej ilustrácie hlavnej hrdinky projektu od britského maliara Johna Williama Godwarda je medzinárodne ocenená autorka Martina Straková.

O projekte v skratke
Cieľom projektu je poskytnúť čitateľkám zmysluplnú zábavu a odľahčenie od každodenných stresov, sprostredkovať im pocit spolunáležitosti, sesterstva 
a solidarity medzi ženami, zároveň oživiť spomienku na britského maliara 
Johna Williama Godwarda a predstaviť tvorbu slovenskej umelkyne, grafickej dizajnérky a ilustrátorky Michaely Šálovej.

Gertrud Wurmová a ďalšie postavy, ktoré sa vyskytujú v texte, sú dielom fikcie. Akákoľvek podobnosť s reálnymi osobami je čisto náhodná.

Čo e-kniha ponúka
Prípadová štúdia Gertrud Wurmovej alebo Ako odhaliť toxický vzťah hneď v zárodku sa venuje odhaľovaniu a pomenovaniu výstražných signálov možnej patológie vzťahu hneď v počiatočnom štádiu. Ponúka autentický príbeh o stroskotanom vzťahu Gertrud Wurmovej a Iksa Ypsilona, ktorý vniesol do Gertrudinho života nevídaný stres a zmätok a negatívne ovplyvnil Gertrudinu psychickú rovnováhu a životný balans. 
V skratke pomenúva povahu čudného vzťahu od počiatku poznačeného dvojznačnosťou.

Ponúka náčrt odpovedí na otázku, prečo Gertrud nedbala na varovné signály priam hmatateľnej disfunkčnosti a následnej toxicity novo sa rozvíjajúceho partnerstva, a prináša niekoľko bonusových písomných cvičení, ako zostať pevne zakotvená vo svojej predstave a nedať sa ovplyvniť chorobnými projekciami partnera.

Kto je Gertrud Wurmová?

Gertrud Wurmová je tmavovláska s hnedými očami, štyridsiatnička a single.

Má rada život (a vie si ho užívať), dobré jedlo (variť nevie, no dobré jedlo vyhľadáva a oceňuje), kvalitné umenie a kvalitný sex.

Osobná filozofia života GW:  kreatívny hedonizmus, 
proces vnímania aktuálneho pôžitku bez pocitu viny,
aktívny priestor nikdy sa nekončiaceho sebarozvoja

Obľúbené farby: biela a všetky odtiene zelenej

Obľúbený kvet 
– grafický symbol GW: žltá ruža

Obľúbený strom a vôňa: lipa malolistá a jej vôňa

Znamenie horoskopu: Blíženci

Šťastné číslo: 8

Profesia: prekladateľka a tlmočníčka na voľnej nohe

Alma mater: Freie Universität v Berlíne

Kuriozita Gertrud Wurmovej:
zbiera nálepky (a to aj nálepky z banánov a iného ovocia), miluje porcelánové solitéry, ktoré má vystavené vo vitríne, kde nechýba ani zbierka miniatúrneho porcelánového riadu pre bábiky.

Kto je za projektom?
Martina Straková: autorka kreatívnej idey, koncepcie a textov projektu, ako aj výberu kľúčovej ilustrácie hlavnej hrdinky Gertrud Wurmovej od J. W. Godwarda.

Michaela Šálová: autorka strategickej grafickej koláže Gertrud Wurmovej, jej variácií a ostatných grafických komponentov projektu.

John William Godward: autor hlavnej ilustrácie protagonistky Gertrud Wurmovej. Online projekt je zároveň oživením jeho pamiatky.

E-kniha Prípadová štúdia Gertrud Wurmovej alebo Ako odhaliť toxický vzťah hneď v zárodku vychádza vo vydavateľstve Mladé topole, ktoré spája ľudí s kreatívnym duchom, so slobodným a otvoreným myslením, ľudí hľadajúcich priestor na sebarealizáciu, ktorým nie je ľahostajné ich okolie a životné prostredie.

Projekt Príbehy a peripetie Gertrud Wurmovej na webstránke autorky.

Stiahnite si zadarmo e-knihu Prípadová štúdia Gertrud Wurmovej alebo Ako odhaliť toxický vzťah hneď v zárodku.