Od polovice októbra nájdete A4-ku v budove YMCA

Bratislavské kultúrne centrum A4 bude od 13. októbra fungovať v bratislavskej YMCE teda na mieste, kde fungujú aj kluby MMC, Randal a Hopkirk. V priestoroch bývalej telocvične momentálne prebieha rekonštrukcia.

blog

Po nútenom odchode zo štátnych priestorov bývalého V-klubu na Námestí SNP, kde A4-ka osem rokov predstavovala súčasnú a živú umeleckú tvorbu rôznych druhov, sa konečne dočká dôstojných podmienok pre svoje fungovanie.

Po minulotýždňovom podpísaní zmluvy o prenájme a uzavretí partnerstva s vlastníkom budovy Nadáciou Intenda sa začalo s adaptáciou telocvične a priľahlých miestností.

Na ich úpravu pre nové využitie sa podujali samotní členovia divadelného súboru SkRAT, ktorý má v A4 svoju domovskú scénu, ale aj ďalší dobrovoľníci a priaznivci tohto bratislavského priestoru pre súčasnú kultúru. “Neplánované náklady rekonštrukciu prevyšujú naše finančné možnosti, tak sme sa rozhodli pustiť sa do nej vlastnými silami,” vyjadril sa štatutár A4 Ľubomír Burgr.

V pravom krídle budovy YMCA pripravuje A4-ka pre návštevníkov nielen veľkú sálu, ale aj menší spoločenský priestor s kaviarňou a miestom pre ďalšie umelecké a vzdelávacie aktivity.

Od polovice októbra bude A4-ka pripravovať koncertné, filmové i divadelné podujatia takmer každý deň.

Slávnostné otvorenie – 13.10.

Slávnostné otvorenie rekonštruovaného priestoru pre verejnosť je plánované na sobotu 13. októbra. Večer nazvaný symbolicky “Na začiatku s dychom” bude podľa organizátorov plný hudobných a audiovizuálnych lahôdok.

Známi nemeckí hudobníci Jan Jelinek a Andrew Pekler budú hrať na starých analógových nástrojoch elektronické kompozície mýtickej skladateľky Ursuly Bogner, predstavia sa domáce ambientné projekty Casi Cada Minuto a Strom Noir, ako aj český umelec Jan Kulka s „Kúzelnou skrinkou“ – unikátnym projekčným zariadením nadväzujúcim na prvé kinematografické pokusy.

V októbrovom programe nájdete z hudobnej oblasti napríklad poctu študentov muzikológie pre Johna Cagea (15. októbra) alebo vystúpenie no-school rapového dua Talibam!.

Od 18. do 22. októbra sa bude konať festival autorského divadla Pro-téza.

Pozrite si októbrový program A4-ky.

V poradí už deviata sezóna A4 umožní vďaka novému pôsobisku aj rozšírenie programu o podujatia, ktoré v doterajších provizórnych podmienkach nebolo možné realizovať. Hudobné a divadelné dielne, diskusie, prezentácie, detské workshopy či odborné semináre sa stanú v najbližších mesiacoch pravidelnou súčasťou programovej štruktúry A4-ky.

Sťahovanie / 2. do 12. október:

Sťahovanie bude náročné a aby sa to všetko podarilo včas, A4-ka hľadá šikovných a ochotných dobrovoľníkov, ktorí pomôžu teleportovať centrum súčasnej kultúry na nové miesto! Píšte na produkcia@a4.sk.