Návrat Dead Can Dance, nový track zdarma a album na obzore

Kultové duo 80-tych a 90-tych rokov Dead Can Dance plánuje comeback v podobe autorskej spolupráce na novom albume a plánovanom turné na jeseň.

blog

Nový album sa bude volať Anastasis, čo je grécke slovo pre „znovuzrodenie“ alebo vzkriesenie. Jedna zo zastávok plánovaného turné už vypredaný pražský koncert v Kongresovom centre.

Dead Can Dance v rámci promo uvoľnili radio edit skladby „Amnesia“, ktorá bude na novom albume. Výmenou za e-mailovú adresu si ju môžete stiahnuť tu :


Amnesia znie ako moderná verzia pôvodného Dead Can Dance z ich období neovplynených world music a tiež pripomína ostatný album Brendana Perryho.

Austrálske hudobné duo a životní partneri Lisa Gerrard a Brendan Perry začiatkom 80-tych rokov po presťahovaní do Londýna podpísali kontrakt s legendou nezávislej scény, vydavateľstvom 4AD a v priebehu krátkeho obdobia sa stali jedným z hlavných tvárí labelu ako aj najpredávanejším artiklom.

V roku 1999 sa rozpadajú a z článkov z tej doby vyplýva, že hlavným dôvodom boli už nezvládnuteľné rozdiely v predstavách o ďalšom pokračovaní a štýle Dead Can Dance. Obnovenie kapely v roku 2005 bol zjavný pokus o pokračovanie, ktorý nikam neviedol ale Dead Can Dance to teraz skúšajú opäť.

Ich prvé albumy boli v temnom majestátnom až gotickom štýle a postupne viac a viac priberali prvky world music. Z neskoršej tvorby vplýva, že nositeľom temnejšej stránky bol Brendan Perry a world music elementov Lisa Gerrard. Nový album bude pre fanúšikov, ktorých je napr. na facebooku 187000, určite lahôdkou a bude veľmi zaujímavé sledovať ako sa legendárna dvojica vyrovná s medzičasom veľmi rozdielnym prístupom k hudbe.