Na jeseň prídu Shonen Knife, Submotion Orchestra aj Au Revoir Simone

Japonské pankerky Shonen Knife, americký zasnený indie-pop v podaní Au Revoir Simone a britské dubstepové ikony Submotion Orchestra. To sú tri koncerty, ktoré do jesenného programu pridáva agentúra Ore Pole.

blog

Shonen Knife vystúpia 16. septembra v bratislavskom Kultúrnom centre Dunaj, na rovnakom mieste zahrajú 2. októbra Au Revoir Simone a Submotion Orchestra vystúpia 6. novembra v Ateliéri Babylon.

Japonské pop-punkové trio Shonen Knife stálo svojím spôsobom za zrodom Nirvany. Kurt Cobain vo viacerých rozhovoroch priznal, že bol hudbou Shonen Knife doslova unesený a bol ich veľkým fanúšikom. „Keď som sa konečne dostal na ich koncert, zmenil som sa na hysterické deväťročné dievča na koncerte Beatles,“ spomínal Kurt.

Ďalšou slovenskou koncertnou premiérou bude októbrový koncert Au Revoir Simone, dievčenského tria z New Yorku, ktoré tvorí ultrajemný indie pop a podľa The Times „je prienikom Stereolab a Kings of Convenience“. Medzi veľkých fanúšikov Au Revoir Simone patrí kultový režisér David Lynch a francúzske duo Air, ktoré si Au Revoir Simone vybralo za predkapelu na nedávnom turné.

V novembri prídu do Ateliéru Babylon Submotion Orchestra, šestica muzikantov z britského Leedsu zošikovaná za speváčkou Ruby Wood, ktorá je v posledných rokoch veľkým fenoménom na britskej dubstepovej scéne. Submotion Orchestra striedajú moderný dubstep s jazzovými až meditatívnymi kompozíciami, pričom v tejto druhej polohe nezaprú inšpiráciu hudbou Cinematic Orchestra.

  • Viac informácií o koncertoch, videoklipy či kúpa vstupeniek – to všetko je pre vás dostupné tu na našej stránke citylife.sk:

16.9.2013 Shonen Knife | 2.10.2013 Au Revoir Simone | 6.11.2013 Sub­motion Orchestra