Kultúrne leto pokračuje bohatým júlovým programom

Júlový program 37. ročníka bratislavského festivalu Kultúrne leto a Hradné slávnosti je bohatý na hudobné lahôdky v podobe pravidelných koncertov na Hlavnom námestí a na námestí pri Eurovea Galleria.

blog

Milovníci divadla nemôžu vynechať Letné shakespearovské slávnosti a za účasti medzinárodných interpretov sa uskutoční aj Bratislavský organový festival… Je toho ale oveľa viac. Čítajte!

Hlavné námestie ponúkne koncerty klasickej hudby, džezu, folku, country a world music.

Nabitý program má aj Námestie M. R. Štefánika pri Eurovea. Bude patriť tanečným, športovým či filmovým projektom. Bratislavčania tam môžu zažiť bubenícke či žonglérske šou alebo programy v štýle latino a etno.

Obyvateľov a návštevníkov Bratislavy tiež čaká dnes už unikátne, ale aj legendárne podujatie Socha a objekt a na Bratislavskom hrade obnovený Bratislavský organový festival.

Na nádvorí Bratislavského hradu sa od 3. júla začnú Letné shakespearovské slávnosti, ktoré tento rok ponúknu hry Dvaja páni z Verony, Richard III., Skrotenie zlej ženy a Antonius a Kleopatra.

Za divadlom poďte aj do Zichyho paláca. V priebehu leta sa tam koná Divadlo na nádvorí.

Cyklus Medzinárodná Bratislava pripravilo mesto v spolupráci s ambasádami a kultúrnymi strediskami iných krajín. S Francúzmi budeme oslavovať Pád Bastily, vypočujeme si koncert zoskupenia Jaromír Hnilička Quartet s hosťom – legendárnym brnenským trombónistom a skladateľom Mojmírom Bártekom a téma Dunaja prepojí športové a umelecké aktivity na podujatí Danube Connection.

Kultúrne leto v Letnej čitárni U červeného raka pokračuje pravidelnými bluesovými pondelkami, folkovými štvrtkami a literárnymi večermi „Čítajme slovenskú literatúru“ a ďalšími hudobno-literárnymi večermi so svojou špecifickou atmosférou.

V júli sa tiež konajú dva súťažné festivaly: Medzinárodný mládežnícky festival je zameraný na mladé talentované orchestre a spevácke zbory. Slovakia Folk, prezentujúci detské, mládežnícke a dospelé folklórne skupiny a súbory.

Viac koncertov? Nech sa páči. Komorné koncerty sa budú konať na nádvorí Zichyho paláca. A aj tento rok si môžete prechádzku Starým mestom spestriť koncertami na ďalšom voľne prístupnom stage – altánku na Hviezdoslavovom námestí.

Alternatívnou formou koncertu je určite hudobné jamovanie na výlete loďou. V júli je Hudba na Dunaji v buď šansónovom alebo kubánskom štýle. Ale na lodi jazzuje aj Peter Lipa.

Slovenská národná galéria otvorila koncom júna výstavu socrealizmu Prerušená pieseň, nezabudnite však aj na sprievodné podujatia – pohodové nedeľné výklady k aktuálnym výstavám Siesta v galérií, čítačky, koncerty či Letné kino

Za tradíciami starých čias poďte do Starej radnici, kde sa pravidelne konajú Šermiarske utorky a za športom na Festival Divokej vody do Čunova.

Doprajte si Cvičenie pod stromami na čerstvom vzduchu v Medickej záhrade (jóga, bodyforming, zumba a iné), vstup je voľný.

Program Kultúrneho leta a Hradkých slávností na mesiac júl.