Horor pred vytúženým eventom? Čo na vás číha a ako sa brániť

Poznáte to, kúpite si vstupenky na koncert či do divadla, aj pol roka sa na akciu tešíte a potom, pár dní pred podujatím, to príde...
blog

Nepredvídateľná ruka osudu zasiahne a vy dostanete chrípku, zraníte sa, priatelia, s ktorými ste mali ísť nemôžu, či medzičasom dôjde k zmene vašej životnej situácie.

Ľudia zvyknú v panike volať na reklamačné oddelenia ticketingových spoločností a dožadovať sa vrátenia peňazí tesne pred eventom. To je však málokedy možné a majitelia vstupeniek sa musia zmieriť s peňažnou stratou. Čo teda robiť pri hororových scenároch pred eventom a ako neprísť o investované peniaze?

Zdroj: pixabay.com

Za lístok na vytúžený koncert môžete zaplatiť aj 80€. Napríklad ceny za vstupenky na koncert Habera&Team sa pohybujú od 20-59€ alebo na turné Richarda Müllera od 19-100€. Ak ste si pri online nákupe nezaškrtli check box o poistení, peniaze za vstupenku vám v prípade, že sa podujatia zúčastniť nemôžete, prepadnú. Pred hororovými scenármi Vás uchráni len poistenie vstupeniek online.

Jeden klik a obavy sú preč

Vyššie ceny vstupeniek a dlhý čas od ich kúpy do samotného konania akcie predstavujú nemalé riziko. Poistenie vstupeniek v sieti Predpredaj.sk ponúka možnosť kompenzácie prípadných finančných strát. Check box pre poistenie nájdete v košíku pri online nákupe. Stačí jeden klik a svoju investíciu do kultúrneho či športového zážitku máte poistenú. A kedy máte nárok na vrátenie peňazí?


Zdroj: pixabay.com

Ako dostať plnú sumu vstupenky

Podmienok pre vrátenie peňazí je skutočne dosť a niektoré vás milo prekvapia. Ak sa rozhodnete neriskovať a zvolíte poistenie vstupeniek, plná cena vstupenky vám bude vrátená, ak sa nemôžete danej akcie zúčastniť napr. z dôvodov ochorenia či úrazu, poškodenia bydliska tesne pred konaním akcie, neúčasti priateľov, s ktorými bola vstupenka kúpená spoločne, ak by ste sa tak museli akcie zúčastniť sám, presťahovania do veľkej vzdialenosti od miesta konania akcie z dôvodu nadviazania nového pracovného pomeru, zdravotných komplikácií v dôsledku tehotenstva atď.

V tomto prípade sa určite neoplatí riskovať, žiadosti o vrátenie peňazí sú častejšie než by ste čakali: „Storná objednávok na základe choroby, úrazu či zo súkromných dôvodov evidujeme takmer každý deň. Zákazníkom bez poistenia vstupenky žiaľ vyhovieť nemôžeme“, prezradila pracovníčka reklamačného centra ticketingovej spoločnosti Predpredaj.sk.


Zdroj: burst.shopify.com

Kde, ako a za koľko?

Ak si vstupenky kupujete online, poistenie si môžete zvoliť priamo pri nákupe, jednoduchým zaškrtnutím check boxu. Cena poistenia sa začína na 1,30 € a závisí od ceny vstupenky. Napr. pri vstupenkách za 43 až 83 € zaplatíte 3,80 €. S cieľom vrátenia plnej výšky vstupného musíte predložiť originál nevyužitej vstupenky a ďalšie potrebné náležitosti v závislosti od situácie, ktorá nastala – potvrdenie ošetrujúceho lekára, policajnú správu atď.


Zdroj: pixabay.com


Bezpečný online nákup hudobných, kultúrnych či športových podujatí nájdete na Predpredaj.sk