Február je mesiacom LGBT histórie

Iniciatíva Inakosť aj tento rok pripravila s partnermi na február sériu kultúrnych podujatí pod názvom Mesiac LGBT histórie, o minulosti i súčasnosti lesieb, gejov, bisexuálnych a transrodových ľudí.

blog

V rámci Mesiaca LGBT histórie sa vo februári 2013 uskutoční predstavenie divadla NoMantinels 21.2.2013 Na doraz.

Ujsť si nenechajte ani párty Homomat v High Street Club 23.2.2013.

Jedinečnou bude diskusia Teplý aktivizmus na Slovensku v 90-tych rokoch s ľuďmi, ktorí boli pri počiatkoch LGBTI hnutia po revolúcii v 90-tych rokoch. „Je dôležité, aby si aj slovenský LGBTI aktivizmus vytváral svoju historickú pamäť, ktorá by slúžila ako odrazový mostík pri riešení súčasných problémov v presadzovaní práv LGBTI ľudí“, hovorí Jana Jablonická-Zezulová z Možnosti voľby, ktorá bude diskusiu moderovať. Uskutoční sa 13.2.2013 v Open Gallery na Baštovej ul.

Novinkou bude tiež otvorený tréning pre záujemcov a záujemkyne o volejbal, ktorý pripravil LGBTI športový klub Lotosové kvety. Unikátnou bude aj fotografická výstava Byť hrdým rodičomOpen Gallery, ktorú pripravilo divadlo NoMantinels s cieľom zviditeľniť rodičov a ich akceptáciu svojich LGBTI detí.

Mesiac LGBT histórie zavíta aj do regiónov. V Banskej Bystrici sa v rámci ozvien Filmového festivalu inakosti uskutočnia filmové projekcie kvalitných teplých filmov. Do Prešova zas zavíta divadlo NoMantinels so svojou divadelnou inscenáciou Naruby.

Program Mesiaca LGBT histórie môžete nájsť na stránke na stránke podujatia

Filmové projekcie v Kine Lumière

27.2.2013, 18:30 / Anjeli