Andy Stott a jeho bezodné basové frekvencie prvý krát na Slovensku

Manchesterský rodák Andy Stott vypustil koncom minulého roka na svetlo sveta ďalšiu kolekciu skladieb pre milovníkov dlhých upršaných nočných prechádzok.

blog

Album Luxury Problems vyšiel na labeli Modern Love, ktorému je Stott verný ešte od čias svojej klubovejšie zameranej tvorby. Asi neexistuje rebríček top albumov za 2012, v ktorom by sa nenašla čiernobiela fotka lietajúcej slečny. A asi (určite) na tom niečo bude, veď Stott bežne figuruje v lajnapoch tých najrozmaznanejších klubov/festivalov popri nemenej veselých indie-popstars ako Kangding Ray, Shackleton, Silent Servant či Raime.

Tak ako predchádzajúce EPs (Passed Me By / We Stay Together) aj októbrová novinka sa nesie na alfa vlnách niečoho, čo by sa (veľmi zjednodušene) dalo pomenovať ako špinavé ambientné abstraktné dubtechno popretkávané industriálnymi nuansami v znamení 90bpm. Luxury Problems je však niečím viac.

„Stott kráča obozretne a odvážne po čiare deliacej nudný syntetický chaos od hypnotického, organického techna. Atmosféru krehkosti a nepolapiteľnosti zaručujú hebké ženské vokály, ktoré fungujú ako surreálne poľudštenie Stottovej temne hutnej basovej elektroniky bez dna.” (Tomáš Slaninka – Pozoruhodná hudba roka 2012)

Stott je povestný svojimi hypnotickými svetlo pohlcujúcimi live-setmi. V rámci aktuálneho tour zahrá aj v legendárnom Berlínskom Berghaine. 16.februára sa predstaví v bratislavskej Fuge v rámci ďalšieho zo série výchovných koncertov Exitabu. Sekundujú Jacques Kustod, Casi Cada Minuto, Teapot, Break!Fast, chaosdroid, Stix a Jvris.