trh / gastro

Bratislavské gurmánske dni

Bratislavské gurmánske dni ponúknu fanúšikom dobrého jedla, výborných vín a skvelej kávy až 7 dní gurmánskych zážitkov pri degustáciách zaujímavých menu, degustáciách vín a kávy vo vybraných reštauráciách, kaviarňach a vinotékach celej Bratislavy.
Táto akcia sa konala v minulosti

Festival bude prebiehať tak , že si hostia môžu vybrať z bohatej dennej ponuky a viacerých podujatí a eventov. Zmienené prevádzky pre nich pripravia špeciálne festivalové menu s Prešporskými špecialitami a ponuky degustácií, ktoré budú výnimočné a budú za zvýhodnené ceny pre držiteľov Gurmánskeho pasu. Nemusíte ho mať, ale potom nedostanete ponúkané menu za spomínané zvýhodnené ceny.

Vo festivalových podnikoch budete môcť ochutnať novinku, ktorou je nealkoholický gin tonic namiešaný z Ginu Warner´s 0% a London Essence Indian tonicu a radi vám ho namiešajú aj v Info stane na Hviezdoslavovom námestí. Festivalové menu môžete zakončiť digestivom Hennessy.

Gurmánsky pas si môžete zakúpiť na Hviezdoslavovom námestí v Info stane, alebo online. V Info stane sa budú návštevníkom podávať informácie o festivale, predávať Gurmánske pasy a partneri festivalu budú ponúkať svoje produkty za zvýhodnené ceny (káva, prosecco, víno, nealko a iné).

Sprievodné akcie doplnia festivalovú ponuku.

Zakúpením gurmánskeho pasu budete zaradený do zlosovania o gurmánske ceny, ako napr. večera pre 2 osoby vo festivalovej reštaurácii, Kaviarenské menu pre 2 osoby, Degustácia vín pre 2 osoby, prémiový Cognac Hennessy, či gin Warner´s 0% a veľa vecných cien.

Cena Gurmánskeho pasu je 5€, oprávňuje držiteľa na množstvo zliav počas celého festivalu vo všetkých zúčastnených podnikoch a na väčšine sprievodných akcií.

---

17.októbra - Otváracia večera BGD

Špeciálny otvárací večer pre vás pripravila reštaurácia UFO – ocenená 3 Zlatými vidličkami a titulom Kuchár roka 2020. Šéfkuchár UFO Jozef Masarovič prizval maďarského 2 michelinského šéfkuchára Istvána Pésti z Platán restaurant a spolu pre vás pripravia 4 hand cooking hviezdne menu. Rezervácie

18. októbra - Vínny večer Schumann Nägler v Portofine

Degustácia nemeckého vinárstva Schumann Nägler a ich vynikajúcich 4 vín sprárovaných tentokrát so 4-chodovým chutným menu reštaurácie Portofina. Rezervácie.
Cena 49 €. (Žiadne zvýhodnenie pre držiteľov Gurmán pasu)

19. októbra - Kurz Varenia - Prešporská kuchyňa

Recepty starého Prešporka sa naučíte pripravovať v populárnej škole varenia vo Sv.Jure so známym šéfkuchárom Tomášom Zapletalom. Zľava - 10% Viac informácií a rezervácie.

24.10. Only Invitation záver festivalu

5 chodová večera v reštaurácii ECK spojená s degustáciou 5 výnimočných svetových vín. Reštaurácia roka 2023, 2 Zlaté vidličky. Rezervácie.

---

Počas celého festivalu:

Festivalové reštaurácie

Vybrané reštaurácie ponúkajú špeciálne 3 chodové menu za zvýhodnenú cenu - 10%.

Zoznam reštaurácií a ich menu

Festivalové kaviarne

Vybrané kaviarne ponúkajú špeciálne 3 chodové kaviarenské menu za zvýhodnenú cenu - 15%

Zoznam kaviarní a ich ponuky

Festivalové vinotéky

Vybrané vinotéky ponúkajú špeciálne degustačné vínne menu za zvýhodnenú cenu - 15%

Zoznam vinoték a ich ponuky

Špeciálne prehliadky starej Bratislavy

spojené s gurmánskou bodkou - pohárom prosecca. Dozvieš sa veľa zaujímavého nielen z histórie Bratislavy, ale aj čo to o jej gurmánskych zaujímavostiach. Registrácia

Národný salón vín Slovenska

Prehliadka salóna a degustácia najlepších vín Slovenska za zvýhodnenú cenu - 15%
Degustácia 4 vín z kolekcie Slovenského salónu vín, záhryz: Chlieb a maslo, Syr, Repa & dijon espuma

Viac informácií