Festival bude prebiehať tak , že si hostia môžu vybrať z bohatej dennej ponuky a viacerých podujatí a eventov. Zmienené prevádzky pre nich pripravia špeciálne festivalové menu s Prešporskými špecialitami a ponuky degustácií, ktoré budú výnimočné a budú za zvýhodnené ceny pre držiteľov Gurmánskeho pasu. Nemusíte ho mať, ale potom nedostanete ponúkané menu za spomínané zvýhodnené ceny.
Vo festivalových podnikoch budete môcť ochutnať novinku, ktorou je nealkoholický gin tonic namiešaný z Ginu Warner´s 0% a London Essence Indian tonicu a radi vám ho namiešajú aj v Info stane na Hviezdoslavovom námestí. Festivalové menu môžete zakončiť digestivom Hennessy.
Gurmánsky pas si môžete zakúpiť na Hviezdoslavovom námestí v Info stane, alebo online. V Info stane sa budú návštevníkom podávať informácie o festivale, predávať Gurmánske pasy a partneri festivalu budú ponúkať svoje produkty za zvýhodnené ceny (káva, prosecco, víno, nealko a iné).
Sprievodné akcie doplnia festivalovú ponuku.
Zakúpením gurmánskeho pasu budete zaradený do zlosovania o gurmánske ceny, ako napr. večera pre 2 osoby vo festivalovej reštaurácii, Kaviarenské menu pre 2 osoby, Degustácia vín pre 2 osoby, prémiový Cognac Hennessy, či gin Warner´s 0% a veľa vecných cien.
Cena Gurmánskeho pasu je 5€, oprávňuje držiteľa na množstvo zliav počas celého festivalu vo všetkých zúčastnených podnikoch a na väčšine sprievodných akcií.
---
17.októbra - Otváracia večera BGDŠpeciálny otvárací večer pre vás pripravila reštaurácia UFO – ocenená 3 Zlatými vidličkami a titulom Kuchár roka 2020. Šéfkuchár UFO Jozef Masarovič prizval maďarského 2 michelinského šéfkuchára Istvána Pésti z Platán restaurant a spolu pre vás pripravia 4 hand cooking hviezdne menu. Rezervácie.
18. októbra - Vínny večer Schumann Nägler v PortofineDegustácia nemeckého vinárstva Schumann Nägler a ich vynikajúcich 4 vín sprárovaných tentokrát so 4-chodovým chutným menu reštaurácie Portofina. Rezervácie.
Cena 49 €. (Žiadne zvýhodnenie pre držiteľov Gurmán pasu)
Recepty starého Prešporka sa naučíte pripravovať v populárnej škole varenia vo Sv.Jure so známym šéfkuchárom Tomášom Zapletalom. Zľava - 10% Viac informácií a rezervácie.
24.10. Only Invitation záver festivalu5 chodová večera v reštaurácii ECK spojená s degustáciou 5 výnimočných svetových vín. Reštaurácia roka 2023, 2 Zlaté vidličky. Rezervácie.
---
Počas celého festivalu:
Festivalové reštaurácieVybrané reštaurácie ponúkajú špeciálne 3 chodové menu za zvýhodnenú cenu - 10%.
Festivalové kaviarneVybrané kaviarne ponúkajú špeciálne 3 chodové kaviarenské menu za zvýhodnenú cenu - 15%
Festivalové vinotékyVybrané vinotéky ponúkajú špeciálne degustačné vínne menu za zvýhodnenú cenu - 15%
Špeciálne prehliadky starej Bratislavyspojené s gurmánskou bodkou - pohárom prosecca. Dozvieš sa veľa zaujímavého nielen z histórie Bratislavy, ale aj čo to o jej gurmánskych zaujímavostiach. Registrácia
Národný salón vín SlovenskaPrehliadka salóna a degustácia najlepších vín Slovenska za zvýhodnenú cenu - 15%
Degustácia 4 vín z kolekcie Slovenského salónu vín, záhryz: Chlieb a maslo, Syr, Repa & dijon espuma

