koncert
literárna akcia

Literárny klub so Zuzanou Homolovou + koncert - Online

Zuzana Homolová je jedna z najvýznamnejších československých pesničkárok. Jej rozprávanie v prozaickom diele Francúzsky rok pozostáva zo spomienok, z denníkových záznamov a z prepisu rodinnej korešpondencie.

Táto akcia sa konala v minulosti

Autorka opisuje udalosti roku 1968 na Tourskej univerzite, kde sa ocitla po invázii spojeneckých armád do Československa. Stretla sa tam s mladými ľuďmi z celého sveta. Očaril ju anglosaský folk i francúzsky šansón. Po návrate domov, inšpirovaná novým poznaním, sa začala hlbšie zaujímať najmä o slovenské ľudové balady a legendy.

Trojka Zuzany Homolovej interpretuje ľudové balady a piesne netradičným a multižánrovým spôsobom. Hudobné zoskupenie kladie dôraz na výraz piesní. Výnimočnou atmosférou provokujú ku komunikácii bez slov. Spájanie zabudnutých ľudových piesní s novým hudobným prevedením z nich robí raritu na hudobnej scéne.

Diskusiu moderuje DJ Potkan.

Facebook Link
_____
Podujatie organizuje občianske združenie literarnyklub.sk v spolupráci s Karloveskou knižnicou.

Odporúčame

divadlo

Festival súčasnej drámy Nová dráma/New Drama 2024

Jubilejný 20. ročník divadelného festivalu Nová dráma sa bude niesť v znamení filantropie v umení. Ide o súťažnú prehliadku...Viac
13.5.2024 - 18.5.2024 / Bratislava
odporúčame!
divadlo

Generácia Z: Krása nevídaná

26.5.2024 - 14.6.2024 / DPOH
odporúčame!
koncert

Prago Union & live band (CZ)

Česká hip-hopová legenda Prago Union vystúpi v auguste opäť na lodi Pink Whale.Viac
Pi 30.8.2024 / Pink Whale
odporúčame!
film

Nesmrteľní - zázraky Egyptského múzea

Oscarom ocenený britský herec Jeremy Irons pozýva divákov na fascinujúcu cestu po zbierkach Egyptského múzea v talianskom Turíne.Viac
So 25.5.2024 / Kino Nostalgia
odporúčame!