iná akcia

Medzinárodný deň Rómov

Slovenska výtvarná únia organizuje pri príležitosti Medzinárodného dňa Rómov a naštartovania činnosti svojho novovybudovaného Moderného centra umení a komunity Umelka módnu prehliadku študentiek strednej školy v Kežmarku.
Táto akcia sa konala v minulosti

Škola má v portfóliu aktivít aj módnu tvorbu – najmä pre konfekciu, ale dievčatá prevažne z rómskych rodín tvoria skveé veci aj pre konceptuálnu modu. Sú pravidelne oceňované na medzinárodných súťažiach, minulý rok dostali cenu na Bratislavských módnych dňoch a dostali aj cenu Slovenskej výtvarnej únie na súťažnej prehliadke MMM v Prešove. Ich energii a motivácii doslova prepadnete.

Úprimne pozývame prežiť spolu pár hodín v dobrej spoločnosti a demonštrovať svoju chuť oceniť niečo výnimočné, inkluzívne a rozdať nádej, že kvalitná práca – remeslo – tvorba spája Slovensko naprieč kultúrami, vzdelaním a personálnymi možnosťami. Bez predsudkov.

Súčasťou programu bude i hudobný program študentov školy a krátky výklad o fotografickej výstave združenia Cesta von. Program začne o 16:30 výkladom k výstave a samotná módna prehliadka začne o 17:00.

Odporúčame

divadlo

Noc na Broadway: The Only Helga Show

The Only Helga a jej hostia vás prevedú nocou na Broadway! Louis Band a náš showensemble budú hrať svetoznáme muzikálové melódie...Viac
17.5.2024 - 1.6.2024 / Red Cat Cabaret Club
odporúčame!
letný festival

Slovenské alternatívne leto 2024

19.7.2024 - 21.7.2024 / Námestie gen.M.R.Štefánika, Brezno
odporúčame!
festival

Jarné BJD: The Wooten Brothers, Mike Stern Band

Jarné jazzáky budú tento rok dvojdňové: v Majestic music clube 16. mája vystúpia The Wooten Brothers, 21. mája Mike Stern Band.Viac
16.5.2024 - 21.5.2024 / Majestic music club
odporúčame!
divadlo

Generácia Z: Sused, ktorého nechcem

St 22.5.2024 / DPOH
odporúčame!