*cupping - degustácia kávyZapojené kaviarne:
MAD DROP espresso & brew bar, Radlinského 24
Hosť Šimon Staš vám priblíži svoj svet, kde sa pohybuje medzi talianskou a výberovou kávou a ako sa dajú tieto svety prepojiť. Taktiež nás zasvätí do toho, čo je to SCA a čomu sa táto organizácia venuje a čo robia koordinátori a aké je to organizovať majstrovstvá Slovenska. A tešiť sa môžete aj na dve kolá cuppingov a celodenný workshop, počas ktorého si budete môcť sami spraviť cappuccino alebo espresso a samozrejme naučiť sa ho robiť lepšie.
10:00 - prednáška Šimona Staša
11:00 - cupping (rozdiely a spojitosti medzi talianskymi a výberovými kávami)
15:00 - prednáška "Čo je to SCA, čo robí pre Slovenskú kávovú scénu a aké je to organizovať majstrvostvá Slovenska v príprave kávy"
16:00 - cupping
DOT. Espresso bar, Lazaretská 13
V DOTe sa preto bude káva nielen piť, ale ale ňou i maľovať. Spolu s akademickou maliarkou Erikou Miklóšovou môžete popustiť uzdu svojej fantázii. Vašu kreatívu podporí i tím mladých grafikov, s ktorými absolvujete grafický workshop, kde si budete môcť vyskúšať rôzne grafické techniky.
15:00 - 18:00 - grafický workshop
FIVE Points Bratislava, Panská 23
Five Points vsadil na spojenie kokteil a káva. Pripravovať sa budú známe klasiky, Irish coffee, Espresso Martini alebo Flat White Russian a to v podaní samotného Maja Galušku. Hosťom predstaví vybrané kávové drinky a zúčastniť sa môžete krátkej prednášky a vychutnať si kávový koktail priamo od majstra. Jednoducho - do Five Points nepríďte autom. A ani na bicykli.
14:00 - 16:00 - príprava ísrkej kávy Majom Galuškom
Žufaňa, Dulovo námestie 4
Do Žufane zavíta Jiři Giesl, ktorý je majiteľom rodinnej kaviarne Pikola v Šumperku na severe Moravy. Počas tohto dňa budete môcť u kávu v Žufani nielen piť, ale aj jesť. Špeciálne kávové menu bude dopĺňať filtrovaná káva od Jirku a o o 17.00 sa začne diskutovať na tému: Ako tvoriť kávovú komunitu v meste, kde pojem výberová kava “neexistuje”.
17:00 - diskusia s Jirkom Gieslom, Pikola
U Kubistu, Grösslingova 26Na čo sa môžete U Kubistu tešiť počas Jarnej Coffeeslavy? O ďalší vyvážený pomer predsa! Tentoraz pôjde o spojenie jahňacieho mäsa a výberovej kávy 9grams coffee. Chýbať samozrejme nebude ani espresso. Takýto obed/večeru si jednoducho nemôžete nechať ujsť.
12:00 - 21:00 - servis jedla
Pán Králiček Priestor, Budovateľská 2Na čo sa môžete u Králička tešiť počas Jarnej Coffeeslavy? Na ulici sa uskutoční malý open air festival. Pozvali sme naň overené festivalové kombo – Herbert sirupy a Wafličky. Budete môcť ochutnať jednoduché nealko kávové drinky v spojení s Herbert sirupmi. V Priestore privítame hostí z La Boheme Cafe. Prevedú nás nielen dvomi kolami cuppingov, ale aj premietaním príbehov z plantáži a zaujímavosťami o káve, o ktorých ste doteraz netušili.
11:00 - 20:30 - stánky
14:00 - 16:00 - 1. kolo cupping
17:00 - 19:00 - 2. kolo cupping
EduCafe, Robotnícka 5
V rámci Jarná Coffeeslava k nám zavíta veľká kávová návšteva z Belgicka . Sofie, ktorá pracuje v
32cup ako Q-grader a coffee hunter nám príde porozprávať čo obnáša práca coffee huntera, prečo a ako vyberá výberové kávy a sprostredkuje nám zážitky z jej posledného tripu do Colombie.
11:00 / 13:00 / 15:00 - workshop
18:00 - diskusia
Mercek Cafe Coffee shop&Chocolate, Záhradnícka 12
Na čo sa môžete v Mercek Café tešiť počas Jarnej Coffeeslavy?
No predsa na skvelú kávu a rovnako skvelú čokoládu! Odborník na výrobu čokolády vám predstaví spojenie tejto sladkosti s cascarou. A ochutnať budete môcť tiež novú kolekciu kávových praliniek.
11:00 - 14:00 - čokoláda a káva
Brew Bar Café / Fresh Market, Rožňavská 1A
Odrody. Terirória. Spracovanie. To sú tri témy, ktorými vás počas dňa prevedie náš hosť.
13:00 - workshop (30 min), následne riadený cupping
15:00 - latteart
16:00 - workshop (30 min), následne riadený cupping
18:00 - workshop "údržba a čistenie kávovaru a mlynčeka"
Mono Café, Budovateľská 25
Hosť: Double B & Bariskta roku ČR 2017 Jan Škeřík
15:00 - cupping
17:00 - diskusia s baristom
Satori Stage, Mickiewiczova 9
Hosť: Green Plantation. Príď na diskusiu a následný cupping s majiteľom a pražiarom zo slovenskej pražiarne.
17:00 - cupping
18:30 - diskusia
Gorifee Kaffeehaus, Panenská 33
V kaviarni vás čaká krátky workshop aeropress prípravy kávy a prezentácia.
16:00 - aeropress workshop Lukáša Záhradníka
18:00 - Erik Šimšík prezentuje Cesty za kávou
Goriffee Roastery, Ľudovíta Fullu 62
Pražiareň kávy na Dlhých dieloch. Prevedieme vás procesom praženia s následným cuppingom.
8:00 - cupping
16:00 - cupping
Vstup je voľný a prednáška bude v anglickom jazyku
sledujte Coffeeslava