V Bratislave sa začnú Večerné jazzové ateliéry

Skupina nadšencov a dobrovoľníkov z občianskeho združenia Keltieg pripravila do konca roka sériu siedmich večerných jazzových ateliérov.

blog

Cieľom projektu je usporiadanie pravidelných jazzových ateliérov pre začínajúcich jazzmenov a spoločný koncert účastníkov a pedagógov podujatia. V rámci projektu sa v období od septembra do januára 2013 uskutoční sedem otvorených trojhodinových stretnutí s dvojtýždňovou periodicitou v priestoroch Kultúrneho priestoru KontAKT na Zelenej ulici.

Ateliéry budú otvorené pre široké publikum: záujemcov o jazzovú hudbu, žiakov umeleckých škôl, amatérskych hudobníkov, ale tiež pre stredne pokročilých hudobníkov. Práca v ansámbli vyvrcholí spoločným koncertom pre širšiu verejnosť.

Rola pedagógov počas ateliérov nebude spočívať vo vyučovaní nových techník hry na svojom nástroji, ale ostrieľaní hudobníci slovenskej jazzovej scény sa skôr predstavia v roli moderátora a facilitátora, ktorý podporuje rozvoj hudobného prejavu účastníkov v skupinovej interpretácii, aranžovaní a individuálnej i skupinovej improvizácii. Každý z jednotlivých večerov povedie ansámbel vždy jeden hudobník. Ateliéry budú do konca roka organizované pod vedením profesionálnych hudobníkov ktorí budú zodpovední za programovú stránku a za ich moderovanie.

  • Z pedagógov účasť prisľúbili:
  • Matúš Jakabčic
  • Gabriel Jonáš
  • Boris Čellár

Juraj Griglák

Prvé stretnutie Večerného jazzového ateliéru sa uskutoční 17. septembra 2013 v centre KontAKT na Zelenej ulici v Bratislave a bude ho viesť jeden z najpovolanejších, skladateľ, hudobník a pedagóg Matúš Jakabčic. Prihlásiť sa do skupiny môžete už teraz na jazz.sk. Vstup na prvý ateliér je voľný, na ďalšie pokračovania bude symbolické vstupné 3 EUR.

Ateliér je otvorený komukoľvek, kto má záujem rozšíriť si svoje hudobné vedomosti a prax v rámci jazzového žánru. Zarezervujte si účasť v ateliéri, prídite sa pozrieť na prvú hodinu a spravte si názor.