Šperky inšpirované farbami jesene

Tiež vás prekvapilo, ako rýchlo sa horúce leto zmenilo na pochmúrnu jeseň? Ochladilo sa nám, ráno je vidieť hmlu a vtáci sa zbiehajú, aby spoločne odleteli do teplých krajín. Príroda sa nám každú jeseň krásne zafarbuje, takže okrem žltej a zelenej sa môžeme kochať aj všetkými odtieňmi hnedej a červenej.

blog

Obrázok

Pokiaľ máte radi šperky, skúste sa inšpirovať jeseňou a zvoľte nejaký vhodný doplnok v jesennom tóne. Najprírodnejšie pôsobia jantáre, ich beztvárna štruktúra a koňakové farby sú na jeseň ako stvorené. Strieborný prívesok s drobnými jantármi tón v tóne vyšle do vášho okolia signál, že vy ste na jeseň určite pripravená.

Jantár je skamenená živica pochádzajúca už z treťohôr. V niektorých jantároch sa dokonca vyskytujú drobné živočíchy a kúsky rastlín.

Skôr sa jantáre používali ako zložky do parfumov, ale bolo by škoda si nechať ujsť tento skvostný drahokam a neskúsiť ho osadiť do vzácneho kovu, nemyslíte?

Obrázok

A čo neodmysliteľne patrí k jeseni? Zrelé plody v červenej farbe. Šípky, jablká, jarabiny, drobný červený akcent sa vám bude hodiť. Sýto červené granáty sú ako drobné bobuľky vyzbierané na lesnej cestičke, môžete ich nosiť zasadené do strieborného prsteňa, náhrdelníka alebo náušníc.

Pokiaľ vám chýbajú slnečné letné dni, zachyťte ich v doplnku s citrínom. Ako by sa lúče slnka na chvíľu zhmotnili a vďaka nim vznikol energiou nabitý žltý drahokam. Citrínový náhrdelník či náušnice budú také vaše malé slniečko, ktoré budete nosiť stále so sebou a ktoré vám bude pripomínať, že i po chladnom a tmavom zimnom období nastane znovu jar.

Obrázok

Pokiaľ preferujete zelenú, skúste šperky so sýto zelenými smaragdmi alebo svieže zelenými olivínmi. Zelená, či už tmavá alebo svetlá, sa hodí na každé ročné obdobie. Ak túžite po zlatých náušniciach, môžete zvoliť tie zo žltého zlata so smaragdmi. Jednoduchá elegantná kombinácia farieb, ktorá vám bude určite svedčať. 

Príroda nás stále dokáže prekvapovať svojou nekonečnou paletou farieb. Idete lesom, všade leží napadané lístie, ihličie a kôra stromov, keď tu zrazu na vás vykukne fialový kvietok. Rovnako tak aj vy môžete svoje okolie prekvapiť novým šperkom s ametystom. Zlaďte svoj outfit do jesenných tónov hnedej, červenej a zelenej a všetko doplňte drobnými napichovacími náušnicami s fialovým ametystom.

Rovnako ako si malé deti hrajú v napadanom lístí a robia zvieratka z gaštanov, môžete sa aj vy vyhrať so svojím outfitom, aby dokonale zapadol do jesenného obdobia. Skúste si pohrať s detailmi a vymyslieť na tohtoročnú jeseň niečo rafinované.