#som doma s MDPOH

Mestské divadlo P. O. Hviezdoslava sa pripája k iniciatíve Hlavného mesta SR Bratislava - Zvládneme to aj v kultúre, ku ktorej sa pripojili všetky mestské kultúrne inštitúcie - Galéria mesta Bratislavy, Múzeum mesta Bratislavy a ďalšie.

blog

Reagujeme tak na mimoriadne opatrenia a prevenciu šírenia koronavírusu COVID-19 a pripravujeme špeciálne online programy a podujatia, ktoré môžete sledovať z vašich domovov. Divadelné rozprávky u vás doma Deti milujú rozprávky! Tri prasiatka a Koza rohatá sú dva rozprávkové tituly z dielne MDPOH, ktoré bývajú často beznádejne vypredané. V ťažkých časoch, kedy sú zatvorené nielen škôlky a školy, ale aj detské kútiky a ihriská, sme sa rozhodli spríjemniť deťom čas strávený doma našimi rozprávkami. V sobotu (28.3.) o 17.00 h ste si mohli pozrieť live stream záznamu celého divadelného predstavenia Tri prasiatka. Repríza sa uskutočnila v nedeľu o 10.00 h. No a ďalší týždeň pokračujeme vysielaním Kozy rohatej (v sobotu 4.4. o 17.00 a v nedeľu o 10.00). V známych rozprávkach plných chytľavých pesničiek v réžii Róberta Mankoveckého účinkujú vynikajúci slovenskí herci ako Milo Kráľ, David Hartl, Henrieta Mičkovicová, Daniel Žulčák a ďalší. Vytvorte si vo vašej obývačke slávnostnú atmosféru a usaďte sa do vášho domáceho hľadiska.

Vymaľuj si rozprávku Na Facebooku Mestského divadla P. O. Hviezdoslava sme odštartovali súťaž, ktorá vyzýva deti k vymaľovaniu postáv z predstavenia Tri prasiatka. Omaľovánky môžu rodičia stiahnuť a následne vytlačiť na bkis.sk a výtvory ich ratolestí budú zaradené do zlosovania o CD s pesničkami z Troch prasiatok. Pre všetkých fanúšikov kultúry je vytvorená špeciálna sekcia s názvom Kultúra z obývačky. Práve tu nájdete tipy na divadelné predstavenia, čítania z kníh, virtuálne prehliadky galérií či hudobných koncertov, ktoré si môžete vychutnať z pohodlia a najmä z bezpečia svojho domova. Uvedomujeme si, že pozeranie divadelných hier alebo koncertov online na notebooku nie je to pravé orechové, ale veríme, že aspoň takto, vďaka online prenosom vám spríjemníme dni strávené doma.