SNG nažive!

Ďalší diel zo série online živých vysielaní SNG nažive už v utorok 4. augusta o 19:00 priblíži tému "Ako funguje galéria digitálne?". Má význam porovnávať zážitok z návštevy galérie s digitálnymi formátmi? Môžu pri objavovaní umeleckých diel pomôcť vyhľadávacie nástroje? Aké sú výhody vývoja web stránok a aplikácií „in-house" v galérii namiesto kontraktu s externou firmou? Má open source miesto vo verejnej správe? Ovládne nás Google?
blog

Nad týmito a ďalšími otázkami sa bude zamýšľať lab.SNG spolu s Braňom Matisom, grafickým dizajnérom SNG a tiež Webu umenia. lab.SNG je platforma Slovenskej národnej galérie, ktorá skúma možnosti využitia digitálnych technológií v galerijnej a muzeálnej praxi.

Diskusia bude vysielananá na Facebook page SNG, uložená v YouTube archíve SNG.

Vysielať sa bude aj na Facebook page Citylife.sk!


SNG o novej online sérií" "V živých online rozhovoroch sa s našimi kolegami porozprávame o všetkom, čo sa ukrýva v Slovenskej národnej galérii. S kurátormi, reštaurátormi, galerijnými pedagógmi, grafickými dizajnérmi, ale aj pracovníkmi z produkcie či oddelenia bezpečnosti zbierok sa pozrieme do zákulisia prípravy výstav, zistíme ako fungujú výpožičky umeleckých diel, alebo ako raz naša produkcia zháňala na výstavu kolóniu mravcov! Neobídeme ani tému rekonštrukcie SNG v Bratislave, v rámci ktorej sa dozviete novinky o pripravovaných stálych expozíciách, knižnici, o fungovaní nádvoria či kina a predstavíme aj infosystém, ktorý vám nedovolí zablúdiť v novej budove galérie. Zaujímavých tém bude dosť, na reči o počasí nezvýši čas."

Sledujte každý druhý utorok o 19.00 na Facebook page SNG, na YouTube page SNG, na Facebook page Citylife.sk, a na Facebook page N-kultúra. Otázky k aktuálnej téme sa môžete pýtať už týždeň pred a počas každého vysielania prostredníctvom aplikácie Slido, ktorú si stiahnete zdarma, s použitím #sngnazive.