Predkapelu Primal Scream vyberú fanúšikovia

Už o necelých 6 týždňov sa v Bratislave po prvý raz predstaví kultová škótska skupina Primal Scream. Premiérový koncert na Slovensku odohrá v utorok 19. novembra v klube LOFT!.

blog

Mnoho domácich skupín by sa v ten večer rado predviedlo v pozícii predskokana, a preto sa organizátori tohto výnimočného podujatia rozhodli, že dajú šancu každej slovenskej formácii. Od štvrtku 10. októbra do stredy 16. októbra budú môcť kapely posielať prihlášky na e-mail info@kuulfabrik.

Organizátori žiadosti zozbierajú, ozvú sa skupinám s podmienkami a po potvrdení záujmu vyhlásia na stránke BA City Beats súťaž.

Tá bude mať jednoduché pravidlo – víťazom sa stane tá kapela, ktorá dokáže najviac zmobilizovať svojich fanúšikov a získa pod súťažným postom najväčší počet likeov.

Samotná súťaž odštartuje v pondelok 21. októbra a skončí v sobotu 26. októbra. Predskokan bude mať na prípravu takmer mesiac a 19. novembra sa určite bude snažiť dokázať, že jeho výber bol tou najlepšou voľbou.

Alternatívno-rocková formácia Primal Scream sa v Bratislave ukáže po dlhých 31 rokoch na scéne. Na koncerte predstaví najnovší album More Light (2013), na ktorom hosťoval legendárny Robert Plant z Led Zeppelin a tiež Kevin Shields z My Bloody Valentine.

Priaznivci kapely združenej okolo speváka Bobbyho Gillespieho sa určite dočkajú aj starších skladieb vrátane tých z albumu Screamadelica (1991), ktorý skupine vyniesol historicky prvú Mercury Prize.

Primal Scream našťastie v ostatných rokoch nespia na vavrínoch a naďalej produkujú skvelú hudbu. Na ostatnom albume More Light stavili na moderný rock'n'roll plný psychedelických zvukov, ktorý im kritika zhltla aj s navijakom. Za všetko hovoria hodnotenia: NME 8/10, Drowned in Sound 8/10, Consequence of Sound 4/5.

Primal Scream sú naživo stále vynikajúci, čo tento rok dokázali napríklad na slávnom britskom festivale Glastonbury, kde hrali krátko pred legendárnymi The Rolling Stones. Len nedávno potvrdili svoje kvality aj na londýnskom iTunes festivale. Ich novembrový koncert v LOFT!e bude preto rozhodne veľkou udalosťou.

Vstupenky na bratislavský koncert sa predávajú cez citylife.sk. V súčasnosti stoja 35 eur. V prípade, že sa koncert nevypredá, bude vstupné na mieste 39 eur.